Evenimentul Zilei > Actualitate > VACANŢE: Sejur ieftin la munte şi la mare în aprilie şi mai
VACANŢE: Sejur ieftin la munte şi la mare în aprilie şi mai

VACANŢE: Sejur ieftin la munte şi la mare în aprilie şi mai

Hotelierii oferă pachete de cinci-şase nopţi de cazare la munte, pe Valea Prahovei şi în staţiunile de pe litoralul românesc, cu preţuri ce pornesc de la 160 de lei de persoană.

Cei care vor să ia o gură de aer proaspăt şi să evadeze departe de veştile negre ale crizei economice pot opta pentru câteva zile de vacanţă, la munte sau chiar la mare. Hotelurile şi pensiunile îi aşteaptă deja pe turişti în special pe Valea Prahovei, cu preţuri adaptate vremurilor grele, în timp ce litoralul îmbracă haina de sărbătoare pentru cei care vor să-şi petreacă Paştele pe plajă. Chiar dacă, până acum, la munte au fost ocupate în jur de 50% dintre locuri, hotelierii sunt optimişti că, odată cu încălzirea vremii, şi turiştii îşi vor face apariţia.

Cinci nopţi la munte în condiţii de două stele costă, până la sfârşitul lui aprilie, 158 de lei, de duminică seara până vineri, în cadrul programului „O săptămână la munte”. În weekend, tarifele diferă-opţiunea cea mai ieftină e la pensiuni, unde pentru o noapte de cazare se va plăti 70-80 de lei, pentru o cameră dublă. „Pentru că firmele nu au mai organizat la fel de multe teambuildinguri ca anii trecuţi, proprietarii pensiunilor şi ai hotelurilor s-au concentrat mai mult pe turişti individuali. Acesta a fost şi motivul pentru care am introdus acest program atât de devreme, chiar din luna martie”, afirmă Dragoş Răducan, secretar general al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

Pe plajă de Paşte

După ce ministrul turismului, Elena Udrea, a promis un program special pentru Paştele pe litoral, hotelierii au pus la punct oferte pentru a-i convinge pe turişti să populeze plajele în ciuda vremii ce se prevede schimbătoare. Amatorii unui astfel de concediu vor beneficia de un sejur de două nopţi, de pe 19 aprilie, cu mic dejun şi prânz festiv, la preţuri de la 199 de lei de persoană, într-un hotel de trei stele. Tariful ajunge la 299 de lei în cazul spaţiilor de cazare de cinci stele. „Pachetele de Paşte au început să se vândă încă de la târg. Până acum s-au bucurat de mai mult succes ofertele pentru programul de o săptămână pe litoral, pentru începutul lunii iunie, dar sperăm să se mai vândă şi celelalte, în următoarele două săptămâni”, afirmă Traian Bădulescu, purtă torul de cuvânt al Asociaţiei Na ţionale a Agenţiilor de Turism.

La munte, tarifele variază în funcţie de spaţiul de cazare şi pornesc de la 200 de lei pentru trei zile, la pensiuni, şi 270 de lei în cazul hotelurilor.

PREGĂTIRI

Mai multe oferte spre sfârşitul primăverii

După 1 Mai, hotelierii supralicitează o avalanşă de promoţii pentru turiştii dornici de o nouă evadare. Asociaţia Naţională a Turismului Rural şi Ecologic lansează un program cu oferte pentru toate zonele cu pensiuni din ţară, iar agenţiile de turism susţin două programe pentru o săptămână ieftină pe litoralul românesc. Acestea pornesc din 4 mai şi ţin până la mijlocul lunii iunie. În cazul programului „O săptămână la mare” – care se va lansa săptămâna viitoare, cele mai mici tarife vor fi la hotelurile de o stea, respectiv 159 de lei pentru şase nopţi de cazare şi 189 de lei la două stele. Turiştii care-şi doresc un confort sporit vor plăti 399 de lei, la hotelurile de patru stele. În programul „Litoralul pentru toţi”, pus deja în vânzare, preţurile pornesc de la 250 de lei pentru şapte zile, la un hotel de două stele.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: