"Business Insider" prezintă, prin intermediul unui articol al "Travel + Leisure", locurile de vacanță preferate ale oamenilor cu sânge albastru.

1. Mustique, Sfântul Vicentiu și Grenadinele. Prințesa Margareta

Sora Reginei Elisabeta a II-a a făcut din această insulă o destinație de lux. Pământul pe care și-a construit vila a fost cadou de nuntă în momentul căsătoriei cu fotograful Antony Charles Robert Armstrong-Jones (Lordul Snowdon). Pe insulă, i-au urmat cântărețul Mick Jagger și creatorul de modă Tommy Hilfiger. După moartea prințesei, vila sa a devenit disponibilă pentru turiști, care trebuie să plătească însă un preț piperat: 18.000 de dolari pe săptămână în extrasezon și până la 28.000 de dolari în timpul sezonului turistic.
 
2. Spetses, Grecia. Prințul Nikolaos al Greciei și Danemarcei

Grecia a fost dintotdeauna una dintre destinațiile preferate ale nobililor. Insula Spetses, spre exemplu, reședința de vară a familiei regale grecești, a găzduit recent și nunta dintre prințul Nikolaos al Greciei și Danemarcei cu Tatiana Blatnik.

3. Udaipur, India. Mai multe familii regale

Orasul Udaipur din statul indian Rajasthan este considerat bijuteria coroanei. Orașul opulent cu lacuri și dealuri a fost denumit Veneția Orientului și este o destinație exotică favorită a multor familii regale din Vest. Regina Elisabeta a II-a a Angliei și familiile regale ale Danemarcei și Spaniei au vizitat orașul chiar anul trecut.

4. Muntele Kenya, Kenya. Prințul William

Când prințul William a cerut-o în casatorie pe Kate Middleton, erau cazați la hotelul Rutundu Lodge, situat chiar pe versantul Muntelui Kenya. Locul este accesibil doar pe calea aerului, cu calul sau după parcurgerea pe jos a unui traseu de peste 11 kilometri.

"Îmi plac focurile și luminile lumanârilor", a scris Kate în cartea de oaspeți a hotelului, în timp ce prințul William a notat că speră să revină curând.

5. Balmoral, Scoția. Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip

Castelul este locul unde cuplul regal al Marii Britanii își petrece în fiecare an lunile august, septembrie și începutul lui octombrie. Reginei îi plac picnicurile, călăritul și să-și conducă automobilul Ranger Rover în jurul proprietății de 64.000 de acri. Tot aici, prințesa Diana a fost fotografiată prima dată în calitate de prietenă a Prințului Charles.

Când în castel nu se află membrii familiei regale, unele părți și grădinile din jur sunt deschise publicului.


6. Klosters, Alpii elvețieni. Prințul Charles

Pe culmile Alpilor vom găsi cele mai multe capete regale ale Europei. Prințul Charles vine de 40 de ani în Klosters, unde stă la hotelul Walserhof. Un teleferic care urcă pe vârful Muntelui Gotschnagrat este chiar numit după el.

7. Insula Mallorca. Regele Juan Carlos al Spaniei și regina Sofia

Familia regală a Spaniei își petrece vara în castelul din insula Balearic. Regina Sofia a fost zărită la cumpărături în Palma de Mallorca și, împreună cu nepoții săi, la parcul acvatic de aici.

8. Costa Smeralda, Sardinia. Familia regală saudită

Țărmul de 54 de kilometri al insulei italiene a devenit resort pentru bogații lumii, adunând cele mai luxoase hoteluri. În peisaj se încadrează perfect și vilele prinților saudiți.  

9. Saint-Tropez, Franța. Regele Abdullah și regina Rania a Iordaniei

Multe familii regale ajung în Saint-Tropez cu iahturile lor, înainte sau după ce vizitează și Sardinia. Regele Abdullah și regina Rania a Iordaniei iubesc să își petreacă vacanța aici. Regina Rania a fost vazută cinând cu modelul Naomi Campbell într-un club exclusivist care a atras celebritățile încă din 1955.

10. Skagen, Danemarca. Prințul Frederik al Danemarcei

Familia prințului petrece vacanța de vară în orașul nordic Skagen. Portul cu numai 8.000 de locuitori atrage turiștii cu peisajul mirific, casele galbene cu acoperișuri roșii și o lumină specifică ce a hipnotizat numeroși artiști în secolul al nouăsprezecelea.