Va confirma Toro Rosso?

Va confirma Toro Rosso?

Va reuşi sora mai mică a echipei Red Bull să repete performanţele exelente de anul trecut, care au culminat cu victoria de la Monza, fără Sebastian Vettel?

Echipa a ocupat, anul trecut, un surptinzător loc şase în clasament, cu 39 de puncte acumulate. Monopostul ST03 a progresat în faţa concurenţei în 2008, iar victoria lui Vettel pe asfaltul ud de la Monza nu a fost rezultatul muncii germanului Vettel, ci a întreagii echipe.

Odată cu plecarea lui Vettel, Toro Rosso va avea mult de muncit pentru a repeta performanţele de anul trecut. De asemenea, echipa este de vânzare, însă beneficiază în continuare de motorul Ferrari, de şasiul Red Bull şi de un buget decent.

În urma victoriei de la Monza, Vettel nu a devenit doar cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1, la 21 de ani şi 74 de zile, ci a obţinut un pole pozition şi a condus cursa de la un capăt la celălalt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Echipa a pierdut avantajul unui pilot excelent, elveţianul Sebastien Buemi fiind necunoscut în "Marele Circ". Totuşi, motorul Ferrari şi noul şasiu proiectat de Adrian Newey sunt performante, iar echipa ar trebui să se bată pentru puncte în fiecare etapă.

INFO

Piloţi: Sebastien Buemi (Elveţia), Sebastien Bourdais (Franţei) Sediu: Faenza, Italia Monopost: STR4 Motor: Ferrari Debut: Marele Premiu al Bahrain 2006 Curse: 53 Victorii: 1 Pole positions: 1 Titluri în clasamentul constructorilor: 0 Titluri în clasamentul piloţilor: 0