Kia se împăunează cu producția europeană

Kia se împăunează cu producția europeană

Uzina deținută de Kia în Slovacia a încheiat 2011 cu un nou record în ceea ce privește producția de autoturisme și motoare. Constructorul sud-coreean trâmbițează o creștere suplimentară a randamentului pentru acest an.

Kia își întărește reputația europeană și prin rezultatele fabricii pe care o deține în Slovacia, la Zilina.

Pentru al doilea an consecutiv, uzina Kia a raportat o producție-record, atât în ceea ce privește autoturismele asamblate acolo, cât și motoarele.

Ca și când n-ar fi fost un motiv suficient de mândrie, constructorul sud-coreean trâmbițează o creștere suplimentară a randamentului pentru 2012, după cum informează presa internațională.

Ne puteți urmări și pe Google News

Uzina Kia de la Zilina a produs 252.000 de mașini și 359.000 de motoare in 2011, cu o creștere de 10, respectiv, 12%, față de anul anterior.

Pentru 2012, Kia are în vedere un nivel de 285.000 de autoturisme și 450.000 de motoare.

Pentru a atinge aceste cifre, Kia a angajat anul trecut încă 900 de muncitori și a dat drumul la schimbul trei la fabrica din Zilina.

În ultimele luni, Kia a investit 110 milioane de euro pentru punerea la punct a facilităților necesare producerii celei de a doua generații a modelului compact cee'd, una dintre vedetele recent încheiatului Salon auto de la Geneva.