Săpunaru este supărat ca urmare a faptului că propunerea PNL, consilierul judeţean Cătălin Popescu, nu a obţinut voturile necesare pentru a fi ales vicepreşedinte. "Am fost minţiţi. În Consiliul Judeţean s-a format o nouă majoritate: PSD, PP-DD, APV (PD-UNPR-PNŢCD) şi PC. Voi propune ruperea tuturor alianţelor în plan local. Mă refer şi la USL şi la ACD", a spus Săpunaru, conform Agerpres.

Astăzi, în şedinţa de constituire a noului Consiliul Judeţean au fost aleşi cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei: Dragoş Bîrlădeanu (PSD) şi Ionel Celmare (PC). Ionel Celmare a fost propus pentru funcţia de vicepreşedinte de grupul USL, care a avut trei nominalizări: Dragoş Bîrlădeanu (PSD), Cătălin Popescu (PNL) şi Ionel Celmare (PC), însă şi grupul PP-DD l-a propus şi susţinut tot pe Celmare.
Liberalii doreau să îl impună pentru unul dintre posturile de vicepreşedinte al CJ Vrancea pe Cătălin Popescu, directorul adjunct de campanie al USL Vrancea. În urma exprimării votului celor 33 de consilieri judeţeni, Cătălin Popescu a obţinut doar cinci voturi, Ionel Celmare 28 de voturi, iar Dragoş Bîrlădeanu a obţinut 32 de voturi.

Preşedintele PSD Vrancea, copreşedinte al USL, Marian Oprişan, nu a comentat declaraţiile partenerilor de la PNL.
Acestea nu sunte primele tensiuni apăruta la Vrancea în cadrul USL. Săptămâna trecută, Oprişan a criticat vehement cooptarea în PNL a fostului senator PDL Sorina Plăcintă. Acesta le-a transmis liberalilor să se spele cu Plăcintă pe cap şi a jurat că nu o va susţine în nicio funcţie.