USL i-a cerut Elenei Udrea să construiască săli de sport

USL i-a cerut Elenei Udrea să construiască săli de sport

Bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a fost adoptat, ieri, cu cel mai mare număr de voturi dintre toate ministerele.

Practic, parlamentarii USL au votat cot la cot cu cei ai PDL, UDMR şi UNPR în favoarea bugetului propus de ministrul Elena Udrea. Din totalul voturilor exprimate, doar 3 au fost împotrivă.

Audierea ministrului Elena Udrea era aşteptată ca marea "bătălie" politică a zilei, dar aşteptările s-au dovedit neîntemeiate. Deşi din cele peste 4.000 de amendamente, cele mai multe depuse la vreun minister, nu a fost adoptat niciunul, votul a fost covârşitor în favoarea propunerii de buget.

Pledoaria Elenei Udrea s-a concentrat pe nevoia finalizării lucrărilor de investiţii deja începute.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Din păcate, nu sunt bani pentru investiţii noi. Trebuie să terminăm ce am început. Iar în cazul celor care sunt cu adevarat necesare vom vedea unde găsim finanţare", a declarat ministrul Turismului.

Majoritatea amendamentelor opoziţiei reprezentau solicitări de construcţie săli de sport, cu toate că USL critică în mod constant acest program. Udrea a profitat de ocazie pentru a spune încă o dată că în mandatul său a redus la minimum finanţarea programului, construind doar 15 săli de sport. Asta în condiţiile în care la preluarea portofoliului a găsit construite 1.000 de săli de sport şi începute încă 300.

Amendamentele pentru realizarea de săli de sport au venit după ce, în urmă cu doar câteva zile, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a tăiat panglica unei săli de sport din comuna gălăţeană Şendreni, ocazie cu care a fost trecut pe un pomelnic citit de preotul din localitate. Citiţi şi:

  • Împărţeala bugetului în coaliţie: UDMR, pe plus