Dovada LOVITURII DE STAT. Ponta a semnat un document sinistru. CNSC vrea controlul TVR şi instituirea dictaturii populare!

Dovada LOVITURII DE STAT. Ponta a semnat un document sinistru. CNSC vrea controlul TVR şi instituirea dictaturii populare!

Un document obţinut în exclusivitate de Evenimentul Zilei, semnat de Victor Ponta (PSD), Daniel Chiţoiu (PNL) şi Daniel Constantin (PC), arată că liderii USL sunt "de acord, în principiu" cu lista obiectivelor propuse de Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC), printre care şi desfiinţarea Curţii Constituţionale, ANI, DNA şi CNSAS. RĂMÂI PE EVZ pentru a afla mai multe detalii despre acest document. Premierul Ponta a susţinut că nu ştia lista obiectivelor propuse de CNSC.

Potrivit documentului CNSC, şi pe care Ponta l-a agreat, aceste instituţii sunt "instrumente politice" sau "structuri de poliţie politică de tip stalinist". Un alt "obiectiv imediat" al CNSC şi USL este "anularea restricţiilor de tip poliţie politică şi lustraţiilor". De asemenea, cele două părţi sunt de acord ca preşedintele României să poată fi suspendat de către cetăţeni, "printr-un milion de semnături". Acordul dintre USL şi acest consiliu al societăţii civile are şi o serie de prevederi economice şi sociale. Printre altele, ar urma să fie elaborat un nou Cod al muncii, guvernul va renunţa la disponibilizăristaţiunile de tratament ar urma să fie administrate de pensionari "deoarece ei le-au construit" sau renunţarea la privatizarea Tarom, Cuprumin şi CFR Marfă. Contractul cu Roşia Montana Gold Corporation ar urma să fie anulat. Mai multe obiective se referă la revoluţionari - ale căror drepturi urmează să fie restabilite la nivelul stabilit în 2004. USL este de acord "în principiu" ca ofiţerul Alexandru Gheorghe, care a participat la mitingul din Piaţa Universităţii, la începutul anului 2012, să fie reactivat. CNSC, reprezentat de către preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, colonelul Dogaru, anunţă, în acelaşi document, că doreşte "schimbarea regimului", prin demisia preşedintelui României şi alegeri anticipate separate. UPDATE 2: Premierul Victor Ponta a declarat, azi, că "este o nouă intoxicare tipică pentru B1 şi stafful domnului Băsescu". El a susţinut că fiecare punct din documentul cu propunerile CNSC urma să fie discutat. "Documentul nu are nici o legătură cu USL-ul, acolo fiind lucruri aberante",  a mai afirmat Ponta, care a acuzat-o pe jurnalista de la B1 care l-a chestionat în legătură cu această chestiune că nu ştie limba română. El a susţinut că nu a văzut niciodată "lista obiectivelor" propuse de CNSC-ul reprezentat de colonelul Mircea Dogaru şi a întrebat, retoric, cine este acest colonel. La insistenţele presei, Ponta a repetat că documentul CNSC nu are nicio legătură cu USL.

UPDATE: Cererile CNSC ar transforma România într-un lagăr post-apocaliptic 

Documentul pus în faţa liderilor USL de către CNSC, numită de-a lungul materialului Societatea Civilă, cuprinde o listă de cereri, intitulată Obiective Imediate, şi care este împărţită pe mai multe domenii de interes - social, politic, administrativ etc. Aceste "Obiective imediate" cuprind cereri aberante într-un stat de drept, unele lăsându-te stupefiat. Sunt cereri de tip Revoluţie populară, din vremea Rusiei bolşevice sau din celelalte mişcări comuniste din estul Europei, Cuba şi America de Sud. Ponta, Chiţoiu şi Constantin şi-au pus semnăturile pe acest document, declarându-se de acord "în principiu" cu toate cererile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iată mai multe exemple:

La Capitolul A, Restaurarea Democraţiei, punctul 7 spune: "Modificarea Constituţiei în sensul acordării dreptului de suspendare a preşedintelui de către cetăţeni, printr-un milion de semnături (...)". O asemenea posibilitate de suspendare a şefului statului nu există în nicio ţară din Uniunea Europeană.

La punctul 8 se cere: "Renunţarea la reforma administrativă a judeţelor".

Vor controlul asupra TVR

La punctul 10, CNSC vrea să aibă controlul asupra TVR: "Consiliul de Administraţie al televiziunii publice să aibă în componenţă doi reprezentanţi ai CNSC".

Mai departe, la punctul 19, se cere garantarea eradicării sărăciei: "Ridicarea nivelului de trai la un salariu minim garantat, pentru un trai decent şi fără discriminare la coşul zilnic de hrană".

Altă regulă instituită de CNSC, la punctul 21: "Abrogarea HG-urilor şi OUG-urilor care au stabilit renunţarea la drepturile prevăzute în contractele colective de muncă, sporuri, al 13-lea salariu, tichete de masă, vacanţă, creşă etc".

Dogaru visează la o nouă dictatură populară în care el să fie cenzorul suprem

Capitolul B începe cu o cerere halucinantă: controlul CNSC asupra tuturor instituţiilor statului. Iată paragraful: "1. Asigurarea pârghiilor necesare, în vederea garantării realizării cererilor Societăţii Civile (cetăţenilor) legitime. Astfel, solicităm ca în fiecare organ sau structură de putere şi administrativă (Parlament, Guvern şi Agenţiile sale, ministere şi alte organe ale Administraţiei Centrale, organele locale ale Puterii şi Administraţiei etc.) să fie incluşi 2-3 reprezentanţi ai Societăţii Civile, experţi şi profesionişti în materie, care să formeze un birou de avizare a tuturor deciziilor şi măsurilor cu caracter general, adoptate de organele respective şi care vizează populaţia sau diverse organe şi categorii ale acesteia. Aceşti reprezentanţi ai Societăţii Civile vor fi persoane de legătură cu organele respective şi ele trebuie consultate permanent în diverse ocazii."

Practic, Dogaru cere liderilor USL - iar aceştia au fost "de acord în principiu" - anularea atribuţiilor tuturor instituţiilor statului şi punerea acestora la dispoziţia unor comitete populare, numite "Societatea Civilă", ca pe vremea Revoluţiei Bolşevice. În fiecare instituţie din România ar urma să există un birou în care nişte "experţi" din popor să devine cenzorii oricărui act executiv.

La punctul 2, din Capitolul B (Dreptul de a monitoriza instituţiile statului) apare o altă solicitare incredibilă, din registrul "Dictaturii populare": "Măsuri privind asigurarea Societăţii Civile şi a cetăţenilor români pentru prezentarea doleanţelor lor periodic în mass-media românească, şi în special a celei finanţate de către stat." Astfel, Dogaru vrea spaţiu de emisie garantat la TVR, Radio Actualităţi etc.

Un pumn în gura intelectualităţii: desfiinţaţi GDS!

La punctul 5 apare o lovitură de ciocan. CNSC vrea desfiinţarea GDS! "Desfiinţarea Grupului de Dialog Social şi înlocuirea sa cu un Consiliu Academic Civil Cultural şi Spiritual sau CNSC în vederea stimulării contactului şi dialogului Puterii cu Societatea". GDS este o organizaţie independentă, non-guvernamentală, şi nu poate fi desfiinţată dacă aşa vrea Guvernul. Delirul acestei formulări denoto pretenţie dictatorială: nimeni nu mai are voie să vorbească în afară de CNSC.

La Capitolul C, Munca, se cere demolarea tuturor reformelor în domeniul stimulării muncii şi instituirea restauraţiei, sub forma unei dictaturi sindicale. CNSC vrea abrogarea Codului muncii, normarea obligatorie a muncii în cadrul multinaţionalelor, abrogarea Legii dialogului social, renunţarea la disponibilizări. Punctul 8 este anacronic: "Administrarea staţiunilor de odihnă să fie făcută de către sindicate, iar staţiunile de tratament să fie administrate de către organizaţiile de pensionari, deoarece ei le-au construit."

Documentul mai cere asigurarea locurilor de muncă pentru tineri şi pentru revoluţionarii din 1989, crearea de noi locuri de muncă în administraţia publică şi, la sfârşit, urmărirea unui interes personal: "Acordarea drepturilor salariale şi de pensie membrilor structurilor CNSC aflate în proces cu guvernul/angajatorul, pe toată durata procesului şi cu prioritate (...)".

Acordul între USL şi CNSC a fost semnat la 13 iulie. <a title="View DOCUMENT EXPLOZIV on Scribd" href="http://www.scribd.com/doc/101114711/DOCUMENT-EXPLOZIV" style="margin: 12px auto 6px auto; font-family: Helvetica,Arial,Sans-serif; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 14px; line-height: normal; font-size-adjust: none; font-stretch: normal; -x-system-font: none; display: block; text-decoration: underline;">DOCUMENT EXPLOZIV</a><iframe class="scribd_iframe_embed" src="http://www.scribd.com/embeds/101114711/content?start_page=1&view_mode=list&access_key=key-2lmlgpmeotr9t217nyb6" data-auto-height="false" data-aspect-ratio="0.772727272727273" scrolling="no" id="doc_50034" width="600" height="800" frameborder="0"></iframe> CITIŢI ŞI:

  • Familia Ponta, în asociere cu grupul Golden Blitz în afaceri de milioane de euro cu statul
  • Victor Ponta: Comisarul european Viviane Reding este în campanie pentru PDL
  • ANALIZĂ EVZ. Lovitură de stat în patru acte: motivele pentru care referendumul este ilegal
  • Cezar Preda: CCR a confirmat ieri tentativa de lovitură de stat a USL