Urşi filmați traversând nestingheriți DN 15. Video

Urşi filmați traversând nestingheriți DN 15. Video Urși. Sursa foto: Derek Audette | Dreamstime.com

Urşi pe DN 15. Tot mai des vedem aceste animale pe drumurile naționale sau în  zonele turistice, atrași de gunoaie și de mâncarea pe care o primesc de la oameni inconștienți.

Urşi filmați traversând nestingheriți DN 15

Imaginile au fost postate de un şofer care circula pe DN 15, pe varianta ocolitoare a localităţii Petelea, judeţul Mureş. Acesta a filmat doi urşi care traversau drumul nestingheriți, iar imaginile au devenit virale pe internet.

În imaginile de mai jos puteți observa cum unul dintre animale pleacă din dreapta drumului, traversează şi trece pe sub parapetul din stânga. La scurt timp, în urma lui vine un al doilea urs, mult mai mare, care sare peste parapetul metalic plasat pe marginea drumului național 15.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce spun internauții despre această situație

Internauţii au reclamat „abordarea selectivă” în ceea ce priveşte permisiunea de a vâna animale sălbatice, arătând că este permisă împuşcarea mistreţilor, cerbilor, iepurilor, fazanilor, vulpilor dar nu şi a urşilor.

Szasz Ferencz: „Năstase s-a angajat în 95 să preia spre conservare în Romania toată cota de ursi din Europa. Am ajuns la cheremul urșilor. Cu câteva zile în urmă Parlamentul Europei a votat cu vot majoritar covârșitor pentru împușcarea ursșlor. Sunt curios dacă Guvernul va percuta”.

Cos Minu: „Szasz Ferencz Cu siguranță nu vor vota pentru că sunt în cârdășie cu ONG-urile de eco-marxisti care sifonează fonduri pentru mediu”.

Szasz Ferencz: „Cos Minu Acesti „eco-marxistii” de ce nu se tăvălesc pe jos de furie că anual se împușcă mii de mistreți, cerbi, căpriori, iepuri, fazani, vulpi etc???? Este ff. interesantp această abordare selectivă!”, au scris comentatorii la postarea de pe Facebook.

Urși, Urși Bruni, Urși Grizzly, UrsusUrși filmați traversând nestingheriți DN 15. Sursa foto: Pixabay

Zeci de oi ucise de urși, în județul Mureș

Localnicii din zonă spun că sunt mai mulți urși care umblă după mâncare și fac prăpăd în turmele de oi. Un alt atac asemănător s-a petrecut și zilele trecute. Ursul înfometat a rupt scândură cu scândură adăpostul în care se aflau oile și a făcut măcel. Scena șocantă a fost descoperită dimineața de proprietarul animalelor.

Ionuț Frandeș, unul dintre păgubiți: „Doi metri jumate, dacă nu trei. Numai unul l-am văzut, dar după urme se vad mai mulți. Un preț la o oaie e de la 800 de lei în sus, la 1.500 de lei. Am fost la primărie și a zis că ne despăgubește 5-600 de lei pe oaie”.