Unul dintre autorii incidentului armat din Eforie Nord, arestat

Unul dintre autorii incidentului armat din Eforie Nord, arestat

Judecătorii Tribunalului Constanţa au dispus în urmă cu puţin timp arestarea preventivă pentru 29 zile a tânărului de 33 de ani, implicat în incidentul armat de ieri din centrul staţiunii Eforie Nord.

Valentin Popa, din Eforie Nord, fusese reţinut pentru 24 de ore de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, sub acuzaţia de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi lovire sau alte violenţe. Anchetatorii spun că incidentul a avut loc lângă staţia de autobuz din centrul staţiunii ,"după ce autoturismul în care Valentin Popa era pasager, a acroşat la deplasarea neatentă în marşarier un microbuz de transport persoane oprit în staţie". Popa, împreună cu Nicolae Sorin Boncătă, şoferul autoturismului, s-au enervat şi au ieşit "să se răzbune" pe conducătorul şi pe dispecerul microbuzului. Procurorii mai spun că inculpatul Valentin Popa a scos o crosă de golf din portbagajul autoturismului şi i-a aplicat mai multe lovituri lui Redin Memiş (dispecerul microbuzului), "provocându-i leziuni corporale care necesită un număr de 8-9 zile de îngrijiri medicale". A atacat un polițist cu un cuțit pentru kebap În timpul scandalului public, un poliţist angajat al Penitenciarului din Craiova, aflat în concediu de odihnă, a intervenit pentru a dezamorsa conflictul şi pentru a-i împiedica pe cei doi agresori din autoturism să îi mai lovească pe şoferul şi dispecerul microbuzului. “În loc să se liniştească, învinuitul Nicolae Sorin Boncătă a încercat să-l lovească pe poliţist cu un cuţit tip de tăiat "kebap" lung de 70 cm, aşa încât după ce a tras două focuri de avertisment în plan vertical, întrucât nu a reuşit astfel să-l convingă să renunţe la atacul cu "sabia", agentul de penitenciar, care căzuse, a executat alte două focuri de armă cu bile de cauciuc spre învinuit şi l-a rănit la gât şi torace“, informează procurorii constănţeni.

O ambulanţă l-a transportat pe Boncătă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa unde a fost operat, fiind în afara pericolului. După ce va fi externat, bărbatul va fi audiat de procurori. Alte şapte persoane, implicate în conflict, au fost şi ele audiate de anchetatori. Adjunctul şefului Poliţiei Constanţa, comisar şef Adrian Rapotan, a declarat că pistolul era deţinut legal de către agentul aflat în concediu pe litoral şi că “ a acţionat legal dând dovadă de atitudine civică".

Ne puteți urmări și pe Google News