Evenimentul Zilei > Actualitate > Uniunea Europeană construieşte piscine în Caraibe
Uniunea Europeană construieşte piscine în Caraibe

Uniunea Europeană construieşte piscine în Caraibe

Uniunea Europeană a cheltuit aproape 25 de milioane de euro, din banii contribuabililor, pentru construirea de bazine de înot în Caraibe, scrie The Telegraph.

Aceste investiţii au fost făcute publice la sfârşitul săptămânii trecute. Fondurile de investiţii destinate regiunilor sărace au fost folosite pentru "îmbunătăţirea, renovarea sau construcţia" de piscine în Guadelupa. Teritoriul francez, care, în ciuda locaţiei, face parte din Uniunea Europeană, beneficiază de ape limpezi pe toată durata anului.

Într-un răspuns adresat Parlamentului european, Danuta Hubner, Comisarul pentru Politici Regionale, a spus că investiţia era menită să sprijine "devoltarea minunatului sistem hotelier" din Guadelupa şi să promoveze "potenţialul şi cultura ţării".

Fondul de dezvoltare al Uniunii Europene este destinat ajutorării regiunilor mai puţin dezvoltate. Nils Lungren, un europarlamentar suedez, a dezvăluit situaţia în faţa Parlamentului de la Bruxelles, după ce a primit un raport din partea guvernului din Guadelupa.