Evenimentul Zilei > International > Ungaria vrea gazul României! Ce legătură are Rusia lui Putin
Ungaria vrea gazul României! Ce legătură are Rusia lui Putin

Ungaria vrea gazul României! Ce legătură are Rusia lui Putin

Ungaria deplânge dependența energetică de Rusia și susține că și-ar dori să primească ajutorul României în ceea ce privește furnizarea de gaz. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe al maghiarilor în cadrul unei conferințe de două zile organizată la Bratislava.

Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, a dezvăluit că țara sa și-ar dori să pună pauză dependenței de Rusia în ceea ce privește furnizarea de gaze și că cea mai bună alternativă în acest sens ar fi România, relatează MTI, citată de Agerpres.

Szijjarto a declarat că actualele realităţi ce ţin de infrastructură obligă Ungaria să cumpere gaz doar de la Rusia. Depinde de SUA şi de aliaţii lor europeni sa facă posibil ca Ungaria să importe gaz provenit dintr-o zonă gazieră offshore a României, în condiţiile în care Ungaria a făcut toate demersurile de infrastructură necesare pentru astfel de transporturi, a subliniat şeful diplomaţiei ungare.

„Suntem bucuroşi că Europa Centrală este considerată acum o zonă strategică”, a spus Szijjarto, care a subliniat că executivul ungar nu ar fi fost reales de trei ori dacă ar fi încălcat normele democratice.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.