Evenimentul Zilei > Social > Ungaria a autorizat vaccinul chinezesc Convidecia. Este al doilea vaccin chinezesc folosit de unguri pentru imunizare
Ungaria a autorizat vaccinul chinezesc Convidecia. Este al doilea vaccin chinezesc folosit de unguri pentru imunizare

Ungaria a autorizat vaccinul chinezesc Convidecia. Este al doilea vaccin chinezesc folosit de unguri pentru imunizare

Compania chineză CanSino Biologics a anunțat că Ungaria a aprobat de urgență vaccinul dezvoltat de companie împotriva COVID-19. Vaccinul este al doilea de origine chineză care va fi folosit pentru imunizare în statul maghiar.

Compania chineză CanSino Biologics (CanSinoBIO) a anunţat, luni, că vaccinul său dezvoltat împotriva pandemiei COVID-19 a fost autorizat pentru utilizare în regim de urgenţă în Ungaria. Vaccinul devene astfel cel de-al doilea ser chinezesc care a fost aprobat în această ţară europeană, relatează Agerpres .

Autoritatea medicală maghiară a autorizat vaccinul chinez comercializat sub numele de Convidecia

Astfel, Institutul Naţional de Farmacie şi Nutriţie din Ungaria a autorizat acest vaccin, comercializat sub numele de Convidecia, în baza rezultatelor interimare furnizate de un studiu clinic de fază III, a precizat compania chineză.

Ungaria este prima ţară din Uniunea Europeană care a autorizat şi a cumpărat deja vaccinuri anti-COVID-19 produse în China şi în Rusia. Statul ungar a fost iniţial criticat din cauza autorizărilor şi a negocierilor purtate pentru achiziţionarea acestor vaccinuri, desfăşurate separat de blocul comunitar european.

Ulterior însă, şi alte ţări europene şi-au exprimat interesul faţă de achiziţionarea unor vaccinuri din China şi Rusia, în contextul în care furnizările de vaccinuri occidentale au înregistrat o serie de întârzieri. Austria, Slovacia și Cehia s-au arătat deschise față de vaccinurile rusești și chinezești în măsura în care ele vor fi aprobate de către autoritatea medicală europeană EMA.

În urmă cu o lună, Ungaria a aprobat vaccinul chinezesc Sinovac

În urmă cu o lună, Ungaria a aprobat cel mai cunoscut vaccin chinezesc. El este dezvoltat de China National Pharmaceutical Group (Sinovac), pentru utilizare pe piaţa sa internă.

Cel de-al doilea vaccin chinezesc aprobat în Ungaria, vaccinul produs de CanSinoBIO, se administrează într-o singură doză şi este deja autorizat în China, Pakistan şi Mexic.

Numărul zilnic al infectărilor cu noul coronavirus a depăşit vineri pragul de 10.000 în Ungaria, ajungând la nivelul record de 10.759. În același timp numărul zilnic al deceselor asociate pandemiei COVID-19 a înregistrat la rândul său un record, ajungând la 213, în această ţară europeană cu o populaţie de 9,7 milioane de locuitori.