Unde să-ţi muţi sediul firmei. TOPUL CHIRIILOR de birouri din Bucureşti

Unde să-ţi muţi sediul firmei. TOPUL CHIRIILOR de birouri din Bucureşti

În clasamentul chiriilor din centrele de afaceri, conduce zona de centru-nord a Capitalei, iar cea mai ieftină este sudul. Raportul se schimbă, însă, când vine vorba de chiriile în vile, unde cea mai scumpă zonă este cea ultracentrală, cea mai ieftină fiind nordul, arată un studiu realizat de ESOP Consulting.

Astfel, cele mai scumpe chirii pentru spaţiile de birouri din centrele de afaceri sunt în zona Centru-Nord a Bucureştiului, iar cele mai ieftine sunt în Vest.

Zona - Chirie medie

1. Centru-Nord - 14,23 euro/mp/lună 2. Ultracentrală - 13,17 euro/mp/lună 3. Nord - 11,74 euro/mp/lună 4. Est - 10,30 euro/mp/lună 5. Vest - 10,19 euro/mp/lună "Această analiză ia în calcul toate cele 430 de centre de afaceri din Bucureşti, cuprinse în baza de date a ESOP, cea mai extinsă bază de date gestionată de un broker imobiliar, un eşantion mai mult decât reprezentativ. Chiriile de prezentare comportă o marjă de negociere cuprinsă între 8 şi 17%, în funcţie de amplasament, calitatea imobilului şi mărimea suprafeţei solicitate", declară Alexandru Petrescu, manager al companiei ESOP Consulting.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele mai ieftine chirii din clădiri de afaceri se găsesc în Sud, în zone precum 13 Septembrie, Budapesta, Coşbuc, Maria Rosetti, Timpuri Noi, Drumul Sării, Berceni, Tineretului, Olteniţei, Calea Văcăreşti, Mărăşeşti, Calea Rahovei.

Diferenţa între nivelul celor mai ieftine spaţii de birouri din centre de afaceri, din Sud şi al celor mai exclusiviste, din Centru -Nord este de circa 42,5%. Astfel, dacă o chirie medie în zona de sud este de 8,19 euro/mp/lună, în centru-nord chiria medie este de 14,23 euro/mp/lună.

Vilele din Nord, cele mai ieftine chirii

Dacă în centrele de afaceri, chiria medie din Nord (din zone precum Pipera, Băneasa, Aerogării, Bucureştii Noi, Chitila, Siseşti, Lacul Tei, Otopeni) se află pe locul trei în clasament, în cazul vilelor chiria medie este pe ultimul loc, adică al şaselea şi ca urmare este şi cea mai accesibilă. "Preferinţele clienţilor pentru anumite zone şi anumite tipuri de imobile sunt cele care influenţează şi chiriile de prezentare. În Centru-Nord şi Nord se caută spaţii în business center, iar în Ultracentral în vile istorice. De exemplu, în ultimii cinci-şase ani, zona de centru-nord a fost căutată de mulţi chiriaşi care îşi doreau cu precădere spaţii de birouri în clădiri noi, aşa că şi chiria medie de prezentare pentru acest segment imobiliar s-a menţinut ridicată (14,23 euro/mp/lună). Chiar şi mai sus, în zona de nord, chiria medie la centrele de afaceri noi se păstrează la un nivel crescut, de 11,74 euro/mp/lună. În schimb vilele sunt mai puţin căutate în Nord, aşa că nivelul chiriei medii pe acest segment este de doar 7,41 euro/mp/lună, mai puţin chiar decât în Sud. Cele mai scumpe vile sunt cele din zona ultracentrală", explică Alexandru Petrescu, manager al companiei ESOP Consulting.

Unde îţi poţi închiria un birou

Centru-Nord: Victoriei, Arcul de Triumf, Kiseleff, Aviatorilor, Charles de Gaulle, Nordului, Ştefan cel Mare, Domenii, Floreasca, Herăstrău, Caşin, Dorobanţi, Barbu Văcărescu, Piaţa Presei Libere, Mihalache şi Primăverii

Ultracentral: Unirii, Universităţii, Dacia, Romană, Rosetti, Eminescu, Calea Victoriei, Icoanei şi Batiştei

Nord: Pipera, Băneasa, Aerogării, Bucureştii Noi, Chitila, Siseşti, Lacul Tei, Otopeni

Est: Moşilor, Ferdinand, Mântuleasa, Calea Calaraşilor, Iancului, Mihai Bravu, Vitan, Foişorul de Foc, Basarabia, Calea Văcăresti, Mihai Bravu, Obor, Pache Protopopescu, Rosetti, Vasile Lascăr, Alba Iulia, Camil Ressu, Colentina, Muncii

Vest: Cotroceni, Ştirbei Voda, Cişmigiu, Plevnei, Mircea Vulcănescu, Gara de Nord, Grozăveşti,Militari, Bucureşti-Piteşti, Crângaşi, Drumul Taberei, Gara de Nord, Giuleşti, Izvor, Lujerului, Prelungirea Ghencea, Răzoare

Sud: 13 Septembrie, Budapesta, Coşbuc, Maria Rosetti, Timpuri Noi, Drumul Sării, Berceni, Tineretului, Olteniţei, Calea Văcăreşti, Mărăşeşti, Calea Rahovei