Unde îl vedem pe Bute?

Unde îl vedem pe Bute?

Televiziunile din România nu s-au îngrămădit să cumpere drepturile de televizare pentru meciul în care cel mai bun pugilist român din istorie, Lucian Bute, îşi pune la bătaie, pentru a şasea oară, centura IBF a supermijlociilor.

Ca de obicei, meciul va fi transmis prin intermediul telefonului mobil, de trimisul Radio România Actualităţi.

Lucian Bute n-are priză la români decât atunci când vine acasă şi e întrebat despre ce a visat înaintea meciului pentru titlul mondial, câte sarmale va mânca, unde va da la peşte sau când îşi va pune pirostriile. În rest, Bute e neinteresant pentru televiziunile din România. Bute îşi va agăţa, probabil, mănuşile în cui, iar românii vor rămâne doar cu amintirea acelui meci cu Andrade, transmis de televiziunea publică, culmea, pe banii unor oameni de afaceri care au pus mână de la mână şi au strâns suma cerută de canadieni!

În goana după "rating", televiziunile din România cheltuiesc sume exorbitante pentru fel de fel de showuri de prost gust, cultivă imaginea unor agramaţi transformaţi peste noapte în vedete sau aruncă cu bani pe transmisii care nu îşi acoperă nici măcar cheltuielile.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ignorat în propria ţară, cel mai bun pugilist român din istorie e zeu în Canada. La meciurile disputate de Lucian la "Bell Center" din Montreal, 18.000 de oameni se înghesuie să-l vadă pe român. Şi îi strigă numele aşa cum Bute n-a simţit în ţara sa vreodată. De un bun simţ ieşit din comun şi cu o educaţie mult peste media unui sportiv de performanţă, Bute nu a căutat niciodată să se răzbune pe ignoranţa românilor vizavi de el.

Bute va veni şi în această iarnă în România. Va mai tăia un porc, cel mai probabil, tot la Buşteni, iar televiziunile se vor bate să-l surprindă pe marele campion cu sarmaua-n gură.

Până mâine dimineaţă, la ora 5:00, ora aproximativă de începere a meciului dintre românul Lucian Bute şi americanul Jesse Brinkley, românii amatori de box şi iubitori de Bute vor încerca să descopere un site care să transmită confruntarea. Dacă aflaţi ceva, aşteptăm şi noi adresa!