Evenimentul Zilei > EVZ Special > Un Trump colosal: Cel mai Grandios discurs rostit vreodată!
Un Trump colosal: Cel mai Grandios discurs rostit vreodată!

Un Trump colosal: Cel mai Grandios discurs rostit vreodată!

Joi seara, pe 27 august 2020, la Casa Albă, Donald Trump a acceptat nominalizarea Republicană pentru un nou mandat. Cu acest prilej a rostit un discurs rarisim. Un discurs fabulos. Un discurs cum nu s-a mai auzit pe vreo scenă politică. Un discurs care resetează politica secolului XXI.

Iată mai jos traducerea textului integral.

Prieteni, delegați și distinși oaspeți: stau în această seară în fața dumneavoastră onorat de sprijinul pe care mi-l arătați; mândru de extraordinarele succese pe care le-am obținut împreună în ultimii patru ani; și încrezători în viitorul strălucit pe care îl vom construi pentru America în URMĂTORII patru ani!

La începutul acestei seri, gândurile noastre se îndreaptă către oamenii minunați care tocmai au trecut prin furia uraganului Laura. Lucrăm în strânsă colaborare cu autoritățile naționale și locale din Texas, Louisiana, Arkansas și Mississippi, neprecupețind nici un efort pentru a salva vieți.

Deși uraganul a fost feroce, unul dintre cele mai puternice care au lovit teritoriul nostru în ultimii 150 de ani, pierderile și pagubele au fost mult mai mici decât credeam cu doar 24 de ore în urmă.

Acest lucru se datorează excelentei munci făcute de FEMA (Agenția federală pentru intervenții de urgență – n.r.), de forțele de ordine și de autoritățile statale. Voi merge acolo în acest sfârșit de săptămână. Suntem o singură națiune ca o singură familie și întotdeauna ne vom ocroti, iubi și îngriji unii de alții.

În această seară se află aici oamenii care au făcut posibil ca viața mea să fie astfel și mi-au umplut-o cu atâta fericire.

Pentru incredibila sa dedicare în slujba țării noastre și a copiilor săi țin să-i mulțumesc magnificei noastre Prime Doamne. Vreau să-i mulțumesc și minunatei mele fiice, Ivanka, pentru cuvântul de deschidere, și tuturor copiilor și nepoților mei – vă iubesc mai mult decât se poate spune în cuvinte.

Știu că fratele meu, Robert, ne privește de sus, din Rai. A fost un frate minunat și era foarte mândru de munca pe care o făcea.

De asemenea, să ne luăm un răgaz pentru a arăta profunda noastră gratitudine față de un om care a luptat mereu alături de noi și care a apărat valorile noastre – un om de o credință puternică și ale cărui convingeri sunt de nezdruncinat: vicepreședintele Mike Pence.

Mike este însoțit iubita sa soție, profesoară și mamă de ofițer, Karen Pence.

Prieteni americani, în această seară, cu inima plină de recunoștință și cu mult optimism accept cu mândrie această nominalizare la președinția Statelor Unite.

Partidul Republican, partidul lui Abraham Lincoln, merge înainte, hotărât și pregătit să îmbrățișeze milioane de Democrați, de independenți și pe oricine crede în MĂREȚIA Americii și în inima onestă a poporului american.

Într-un nou mandat prezidențial, vom construi din nou cea mai puternică economie din istorie – o revenire rapidă la activitatea deplină, la venituri crescute, și la o prosperitate RECORD!

Vom APĂRA AMERICA de toate amenințările și vom proteja America față de toate pericolele.

Vom îndrepta America spre noi frontiere ale năzuinței și descoperirilor și vom atinge noi piscuri ale realizărilor naționale.

Vom reînvia o credință mai puternică în valorile noastre, o nouă mândrie față de istoria noastră și un nou spirit de unitate, care nu se poate realiza decât prin dragostea pentru țara noastră.

Pentru că înțelegem că America nu este o țară învăluită în tenebre, America este făclia care luminează lumea întreagă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE