Evenimentul Zilei > Actualitate > Un trib din Amazon primeşte despăgubiri de 1,3 milioane de dolari din cauza unui avion
Un trib din Amazon primeşte despăgubiri de 1,3 milioane de dolari din cauza unui avion

Un trib din Amazon primeşte despăgubiri de 1,3 milioane de dolari din cauza unui avion

Un trib din Brazilia ca primi compensaţii de 1,3 milioane de dolari după ce un avion s-a prăbuşit în rezervaţia lor din Amazon. Locuitorii tribului au fost nevoiţi să îşi mute satul din cauza resturilor de avion din zonă şi a spiritelor celor morţi în accident.

În 2006 un avion al companiei brazilieni Gol s-a prăbuşit în zona rezervaţiei unui trib, Caiapo, din Amazon cu 154 de oameni la bord. Avionul s-a ciocnit în zbor cu un alt aparat pilotat de doi cetăţeni americani. Toţi cei aflaţi la bordul avionului brazilian au murit în accident, dar aparatul de două locuri al americanilor a reuşit să aterizeze pe un aeroport din apropiere. Vinovaţi de accident au fost cei doi amerincani, dar şi controlorii de trafic aerian din Brazilian, scrie Monitorul Expres.

În urma accidentului tribul Caiapo a fost nevoit să îşi reconstruiască satul în altă zonă a pădurii amazoniene pentru că veche vatră era împânzită de resturile avionului, dar şi se spiritele celor morţi în accident. După 11 ani de procese compania aeriană Gol a fost de acord să plătească tribului despăgubiri de 1,3 milioane de dolari. Şeful tribului Caiapo este Raoni Metuktire, care a devenit celebru după ce în anii 1980 a călătorit în jurul lumii cu Sting, pentru a atrage atenţia asupra distrugerii pădurii amazoniene.