Un şarpe de coşmar: are o tonă, peste zece metri şi e din oţel | VIDEO

Un şarpe de coşmar: are o tonă, peste zece metri şi e din oţel | VIDEO

Monstrul electro-mecanic poartă denumirea de "Titanoboa", iar cei care l-au proiectat vor să-i facă "o piele" ceva mai strălucitoare. Dacă totul decurge conform planurilor, va putea funcţiona şi subacvatic.

Titanoboa este opera comună a unor specialişti în tehnologie, artişti şi designeri. Echipa poartă denumirea de Mondo Crew şi face parte din organizaţia eartART din Vancouver. Aceştia nu au făcut altceva decât să reproducă, la aceleaşi dimensiuni, un Titanboa, un şarpe preistoric care a trăit în America de Sud în urmă cu aproximativ 60 de milioane de ani.

Proiectul este o combinaţie de sisteme pe propulsie şi diferite aplicaţii din domeniul transporturilor. Constructorii şarpelui de metal spun că e destul de puternic încât să transporte o persoană dintr-un punct în altul. Echipa care a făcut Titanoboa pregăteşte un proiect şi mai îndrăzneţ, un şarpe care să măsoare peste 15 metri.

<iframe width="638" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/UvoS8rP-dH4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News