Un român, în topul celor mai buni agenţi imobiliari din California

Un român, în topul celor mai buni agenţi imobiliari din California

Gelu Păduraru a emigrat în SUA în noiembrie 1995. În acest moment este agent imobiliar în California, în zona Placer County, unde locuieşte împreună cu soţia, Angela şi cei patru copii, Clement (16 ani), Andrei (14 ani), Timotei (11 ani) şi David (3 ani). În cadrul unui interviu acordat publicaţiei "Mioriţa", românul vorbeşte despre piaţa imobiliară din SUA, schimbările care au survenit în ultimul an şi oferă câteva sfaturi celor care se gândesc să cumpere o proprietate în California.

Viorel Nicula Ziarul "Mioriţa"

Născut pe 22 noiembrie 1967, în oraşul Bacău, Gelu Păduraru a locuit în primii şase ani de la sosirea în Statele Unite în San Leandro, Bay Area, iar în august 2002 s-a mutat în Placer County. "Îmi place foarte mult să călătoresc şi să ascult muzică. Lucrez ca agent imobiliar, iar soţia este loan officer. Suntem bucuroşi că avem posibilitatea să putem ajuta şi comunitatea românească prin serviciile pe care le oferim", afirmă Gelu Păduraru.

Ce se întâmplă, în prezent, pe piata imobiliară din California? Cred că marea majoritate a publicului urmăreşte cu atenţie acest subiect aşa de mult discutat şi controversat. California, ca şi celelalte state, s-a confruntat şi se confruntă cu această perioadă de declin în Real Estate. Sunt mai mulţi factori care au cauzat această cădere, dar aş menţiona doar unul şi cred eu cel mai semnificativ, împrumuturile bancare.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ani de expertiză financiară, s-a constatat că cel mai bun program este cel pentru 30 de ani cu o rată fixă. Totuşi, împrumutul pentru 15 ani este cel mai eficient, dar puţini cumpărători se califică pentru el, datorită ratei lunare ridicate. Cei mai mulţi dintre cumpărătorii anilor precedenţi au ştiut, sau cel puţin au auzit despre aceste programe cu dobândă fixă, dar au ales acele programe cu rate mici şi ajustabile pentru doi, trei sau cinci ani.

Programele cu amortizare negativă, la care plăteşti numai dobânda, au fost foarte solicitate. Astăzi, un număr foarte scăzut de cumpărători mai optează la aceste programe cu rată ajustabilă. Statisticile recente ale pieţei imobiliare din Sacramento şi Placer County arată că numărul de case pentru vânzare a scăzut de la 14.870 anul trecut la 10.325 în prezent. Numărul de case vândute în perioada 1 iulie 2008, până la 19 august 2008 au fost de 3.338 comparat cu 1.870 de case vândute în aceeaşi perioadă a anului trecut. Numerele sunt îmbucurătoare iar investiţia în Real Estate pe o perioada lungă s-a dovedit istoric a fi cea mai bună investiţie.

Sunteti "International president circle realtor". Ce reprezintă această funcţie? Coldwell Banker este cea mai mare companie de Real Estate din lume, înfiinţată în anul 1906. Distincţiile oferite onorează pe acei agenţi care, prin succesul individual, au atins unul din cele mai înalte performanţe.

Ce programe aveţi pentru cei care doresc să cumpere o casă? Pentru cei interesaţi avem o varietate de programe ce stimulează pe cei ce vor să investească pe perioade scurte sau lungi, cu dobânzi competitive. În funcţie de credit scor şi de stabilitatea locului de muncă putem oferi împrumuturi cu 0% down payment în anumite oraşe din Sacramento, El Dorado şi Placer county.

În ce măsura puteţi să-i îndrumaţi eventual să-i ajutaţi pe românii care vor să cumpere o casă, dar care nu au un credit bancar? Este adevărat că o parte din clienţi sau potenţiali cumpărători se confruntă cu probleme la capitolul credit. Unii sunt de prea puţin timp în US şi nu au avut timp să construiască un credit, iar alţii de mai mult timp, dar din neatenţie sau din cauza investiţiilor greşite l-au distrus. Din păcate cei care nu au creditul bun nu pot fi ajutaţi prin programe actuale pe care le avem.