Un reporter răpit de talibani a reușit să scape

Un reporter răpit de talibani a reușit să scape

Un reporter de la „New York Times”, răpit în noiembrie 2008 de talibani la Kabul și ținut ostatic în munții din Pakistan, a reușit să scape împreună cu un alt prizonier, a anunțat, astăzi, ediția online a publicației americane, citată de AFP.

David Rohde a fost răpit pe 10 noiembrie 2008,  în același timp cu un jurnalist local, Tahir Ludin, și cu șoferul lor, Asadullah Mangal. Rohde și Ludin au reușit să scape escaladând gardul proprietății unde erau ținuți prizonieri, în regiunea pakistaneză Waziristan, a povestit pentru „New York Times” soția lui Rohde, Kristen Mulvihill.

Cei doi bărbați au întâlnit o patrulă militară a armatei pakistaneze, care i-a transportat la o bază militară. Astăzi, ei au fost trimiși la baza americană de la Bagram, în Afganistan.  

Șoferul răpit în același timp cu Rohde și Ludin nu a fugit cu cei doi. 

Ne puteți urmări și pe Google News

David Rohde face parte din echipa „New York Times” recompensată în luna mai cu Premiul Pulitzer pentru relatarea evenimentelor din Afganistan și Pakistan. Cotidianul american a precizat că a ținut secretă această răpire pentru a nu pune în pericol viața ostaticilor.

În vârstă de 41 de ani, Rohde mai primise un Premiu Pulitzer în 1996, pentru relatările despre masacrul de la Srebrenica (Bosnia).