Evenimentul Zilei > Social > Un renumit virolog avertizează. Covid se răspândește pe mai mult de 1,5 m? Studiu șocant
Un renumit virolog avertizează. Covid se răspândește pe mai mult de 1,5 m? Studiu șocant

Un renumit virolog avertizează. Covid se răspândește pe mai mult de 1,5 m? Studiu șocant

Renumitul virolog Van Ranst pune la îndoială recomandarea de a respecta un metru și jumătate distanță. El a reacționat astfel la un nou studiu conform căruia picăturile emise atunci când o persoană tușește sau strănută s-ar putea răspândi pe o distanță mai mare de un metru și jumătate. Oamenii pot să contracteze COVID-19 dacă respiră picături de la o persoană cu COVID-19 care tușește sau expiră picături. Acesta este motivul pentru care s-a decis păstrarea unei distanțe sociale de 1,5-2 metri de la o persoană bolnavă.

Virologul Marc Van Ranst a tras un semnal de alarmă privind recomandarea păstrării unei distanțe de un metru și jumătate între oameni, în conformitate cu regulile „distanțării sociale”, informează lesoir.be. În opinia sa, aceasta ar trebui să fie „una dintre întrebările care trebuie discutate”. Marc Van Ranst este virolog și epidemiolog belgian la Katholieke Universiteit Leuven și la Institutul Rega pentru Cercetări Medicale.

Marc Van Ranst a reacționat, astfel, la un nou studiu realizat de Institutul Tehnologic din Massachusetts (MIT) referitor distanța la care s-ar transmite COVID-19. Într-o atmosferă caldă și umedă, acestea ar putea forma chiar un nor care s-ar extinde până la opt metri.

Prin urmare, întrebarea este dacă este întotdeauna este sigur să păstrăm distanța de „doar” un metru și jumătate distanță. Marc Van Ranst a subliniat că majoritatea țărilor cer în prezent păstrarea distanței sociale de minim 1,5 metri. În opinia sa, această regulă nu se va schimba prea curând dar ar putea exista modalități mai inteligente de a aborda această problemă. 

Omul de știință a vorbit și despre rezultatele studiului. „Particulele pot într-adevăr să depășească un metru și jumătate. Dar riscul de contaminare este proiectat în acest prim metru și jumătate „, a concluzionat el. 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: