Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că luni, 15 iulie 2019, încep lucrările de reparații și consolidare la Podul Constanța peste care trece calea ferată situat pe magistrala feroviară București – Constanța, la km 4+327. Lucrările se vor desfășura doar în cursul nopții, în intervalul orar 22.00-05.00.

Lucrările vor demara la culeea de pe partea dreaptă pe sensul de intrare în pasaj dinspre Centru spre Bucureștii Noi. Reparațiile și consolidarea va fi executată în etape succesive, în intervalul orar 22.00-05.00, fără închiderea totală a circulației autovehiculelor pe Calea Griviței, în permanență fiind deschisă o bandă cu lățimea de minimum 2,5 m, pe sensul unde se desfășoară lucrările.

CFR mai precizează că și în etapa în care lucrarea va implica restricții pe ambele sensuri ale liniei de tramvai, circulația autovehiculelor se va desfășura în continuare tot pe câte o bandă de circulație, cu lățimea de minimum 2,5 m, pe fiecare sens.

„Dat fiind faptul că podul feroviar de la km 4+327 reprezintă un obiectiv de utilitate publică, cu o importanţă deosebită atât pentru traficul feroviar, cât şi pentru cel rutier, CFR SA a analizat şi a stabilit împreună cu constructorul și autoritățile locale abilitate un program de lucrări astfel încât, în perioada execuţiei, să nu intervină modificări majore de trafic în circulaţia rutieră”, precizează CFR.