Evenimentul Zilei > Politica > Un nou scandal monstru la TV pe tema pensiilor. „Indexare și recalculare se face”
Un nou scandal monstru la TV pe tema pensiilor. „Indexare și recalculare se face”

Un nou scandal monstru la TV pe tema pensiilor. „Indexare și recalculare se face”

Invitaţi la România TV, ministrul Muncii Marius Budăi şi fostul ministru al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu au avut un schimb dur de replici.

Totul a început în momentul în care a fost pus în discuţie programul de guvernare anunțat de PNL cu privire la modificările aduse la Legea pensiilor.

Gheorghe Ialomițianu: Domnu ministru, nu cunoașteți cifrele domne. Vă rog eu, nu mai ieșiți.

Marius Budăi: Am trecut peste chestiunea cu indexarea când de fapt în lege se spune clar valoarea punctului de pensie. Dar peste amestecături dinastea nu pot să mai trec.

Gheorghe Ialomițianu: Indexarea punctului de pensie se face.

Marius Budăi: Nu există indexare domnule în legea asta. Domnule ministru, cu tot respectul, chiar nu mă așteptam la un ministru de Finanțe să spună așa ceva.

Gheorghe Ialomițianu: Indexare și recalculare se face. Nu știți nici dumneavoastră legea.

Marius Budăi: Ce anume? Dacă vreți să v-o recit pot să încep de pe acum. Cât timp aveți?

Gheorghe Ialomițianu: Dumneavoastră vorbiți lozinci.

Marius Budăi: Arunc lozinci? Eu sau dumneavoastră? Cu lozincile și cu austeritatea dumneavoastră sunteți. Nu pot să cred că un ministru al Finanțelor, scrie în lege valoarea punctului de pensie va fi de, de la data de, și el spune că e vorba de indexare… așa cevaaa”, potrivit dcnews.ro 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.