Înregistrarea discuției a fost publicată de Libertatea în urmă cu trei săptămâni 4 la sediul Ministerului Sănătăţii.

Reprezentanții victimelor de la Colectiv i-au adus la cunoștință Sorinei Pintea problemele pe care le întâmpină răniții și nemulțumirile cu privire la modul în care se desfășoară noua anchetă „pentru că nici acum nu au ajuns la procurori documentele în care se vede că nu s-au consemnat evenimentele din timpul zborurilor”.

Sorina Pintea: „Vă rog eu frumos să nu-mi mai spuneți de documente că și așa mi-a reproșat și Bănicioiu și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!”

Monica Althamer din grupul Colectiv, spune: „E negociabil? (n.r. Să fie date documentele) Că noi știam că nu, dacă le cere instanța”.

Ministrul Pintea: „Nu e vorba de negociabil corect era să știm și noi” (n.r. se referă la ce i-ar fi reproșat Bănicioiu și Arafat, că n-au știut)”.

Cei din grupul Colectiv au înregistrat discuția pentru ca și cei ce nu au fost de față să știe ce s-a discutat. Când au auzit fraza cu Bănicioiu și Arafat, au considerat-o de interes public și au depus înregistrarea la Parchet.

În replică, Raed Arafat a transmis un mesaj în care arată că a întrebat-o pe Sorina Pintea dacă a spus aşa ceva, că ea a negat ferm. După publicarea înregistrării, Raed Arafat îi solicită Sorinei Pintea „să clarifice public această situaţie în cel mai scurt timp posibil”, scrie Digi24.