Un nou drum la Ocna Mureş

Un nou drum la Ocna Mureş

Consiliul Judeţean (CJ) Alba va construi un drum de ocolire a localităţii Ocna Mureş, grav afectată în luna decembrie de surparea tavanului galeriilor fostei mine de sare. În paralel, autorităţile vor efectua şi lucrări de reparare a drumului judeţean care traversează oraşul şi care a fost distrus parţial de alunecarea de teren.

Deocamdată, intervenţiile de urgenţă ale CJ Alba au vizat ducerea la Ocna Mureş a 12 parapeţi de mari dimensiuni care blochează accesul auto pe drumurile afectate de surpare, dar şi o minimă amenajare a unui drum de exploatare care ocoleşte oraşul, pentru devierea traficului către comunele Noşlac şi Fărău.

"Parapeţii practic izolează zona pentru trafic. Doamne fereşte să intre vreo maşină în zona de surpare, să nu se întâmple ceva. Am dus parapeţii, pe care i-am dat în custodie, plus un semafor, cel pe care l-am folosit când a fost închis podul peste Mureş. Apoi, este asigurat un trafic uşor în zonă, iar traficul greu este deviat pe dumul acela de exploatare, pe care eu îl consider încă impropriu pentru transport. Vrem să-l amenajăm, în condiţiile în care noi avem pregătită documentaţia şi încercăm să-l clasăm ca şi drum judeţean, fiindcă by-pass-ul respectiv este foarte util pentru zona Noşlac-Fărău. Ca şi intervenţe efectivă, până acum am dat un autogreder pe el şi ceva material pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţiţii cât de cât decente", a explicat directorul Direcţiei Tehnice din cadrul CJ Alba, Dan Popescu.

"Ocna Mureş nu se scufundă"

Ne puteți urmări și pe Google News

Oficialul local a mai precizat că Primăria Noşlac şi Primăria Ocna Mureş vor trece în proprietatea Consiliului Judeţean Alba porţiunile din drumul de exploatare pe care le au în proprietate, după care acest drum va fi trecut în categoria drumurilor judeţene şi va fi modernizat, astfel încât va deveni practic o variantă de ocolire a oraşului Ocna Mureş. "Dar nu neglijăm nici drumul care trece prin interiorul localităţii. Şi acela va fi refăcut de Primăria Ocna Mureş - care are în administrare porţiunea de drum judeţean care trece prin localitate, conform legii - bineînţeles, cu susţinerea noastră. În funcţie de studiile geologice care se vor face se adoptă soluţia tehnică, fiindcă zona este foarte dificilă, dar rezolvabilă. Să ne înţelegem clar. Ocna Mureş nu se scufundă", a ţinut să precizeze Dan Popescu. Craterul, curăţat de bunurile de consum Pe de altă parte, o firmă specializată a început astăzi curăţarea craterului format pe locul fostului magazin Plus. Decizia autorităţilor vine ca urmare a faptului că, deşi sâmbătă au amplasat un grad de protecţie de doi metri, localnicii din Ocna Mureş nu au renunţat la acţiunile de recuperare a mărfurilor din fostul magazin. Pentru început vor fi scoase bucăţile de panouri rămase din clădire, cu ajutorul cărora "pescarii" se deplasau pe suprafaţa apei. Autorităţile estimează că operaţiunea va dura câteva săptămâni.