Editura Evenimentul si Capital

Un gigolo de un milion de euro. Viața la Curte

Autor: | | 2 Comentarii | 10027 Vizualizari

Sala de judecată, insuficientă pentru toate sufletele care își căutau dreptatea, mirosea a transpirație și a praf. Un sistem de ventilație învechit și zgomotos, nu făcea decât să amestece feluritele duhori umane, strânse laolaltă ca într-o conservă stricată. - Eliberați culoarul! Nu se mai poate respira, se auzea vocea firavă a judecătoarei. Oamenii, îndărătnici, se dădeau un pas înapoi, așteptând unul de la celălalt să execute ordinele primite.

- Să rămână în sală doar cei care au loc în bănci, a intervenit jandarmul responsabil cu supravegherea sălii.

- Și dacă ne strigă judecătorul ce facem? A întrebat o femeie.

- O să te cheme cineva înauntru, n-ai avocat? I-a replicat jardarmul.

- Am din oficiu, dar nu-l cunosc.

În cele din urmă, omul ordinii s-a lăsat păgubaș. Dacă vor să stea înghesuiți, n-au decât. El avea scaunul lui de pluș în dreapta procurorului, așa că puțin îi păsa de cei care erau în picioare. Grefiera face apelul într-un dosar :

- Ilie Vasile.

- Prezent și asistat de avocat ales, răspunde o fată ce purta roba închisă până în gât.

- Panait Gigel.

- Prezent și asistat de același avocat ca și primul.

- Ghimpe Vladimir.

- Prezent și asistat de apărător ales.

- Doamna avocat, dumneavoastră îi asistați pe toți cei trei inculpați, a întrebat-o grefiera.

- După cum am răspuns.

- Partea vătămată Dinte Iacob, continuă apelul.

- Prezent.

Din mulțime își face apariția un individ ce nu cântărea mai mult de șaizeci de kilograme, ținând în mână o carte de identitate pe care o tot îndoia. Se apropie de microfon și începe să vorbească:

- Doamna judecător, eu vreau bani. Eu nu mai sunt bărbat din cauza unor nemernici.

- Cine ești dumneata?

- Eu sunt Dinte.

- Cine?

Lumea în sală începe să râdă. Omul, stingherit, privește mulțimea și răspunde cu voce joasă: -

Dinte, doamna judecător.

- Dinte Iacob, partea vătămată? Se dumirește președinta.

- Da, răspunde bărbatul, luminându-se la față.

- Și ce doriți ? Așteptați ca doamna grefier să termine apelul în cauză.

-Am terminat, intervine și grefiera în discuție.

- Unde sunt inculpații? Să poftească în față dacă sunt prezenți.

Din nou este rumoare printre oameni. Cei trei inculpați s-au ridicat din mulțime, zguduind pardoseala sub pașii lor. Erau niște namile pe care nu-ți doreai să le tulburi nici măcar cu un salut. Statura lor impunătoare restabilise liniștea printre justițiabilii care vociferaseră până atunci. Tavanul părea că le strivește creștetul, iar încăperea devenise neîncăpătoare pentru acești indivizi construiți din pachete de mușchi atent porționate și aranjate. Pantalonii mulați dezveleau niște glezne tatuate și impecabil epilate, iar brațele lor ar fi cuprins cu ușurință universul întreg.

Grefiera îi privea cu uimire și admirație. Avocata s-a apropiat de ei și le-a șoptit câteva cuvinte. Cu repeziciunea unor militari, inculpații și-au scos actele de identitate așteptând să fie identificați.

În timpul acesta, partea vătămată, Dinte Iacob, se îndepărtase din fața microfonului, apropiindu-se de jandarmul care își scobea unghiile nepăsător.

Inculpaților li s-au citit acuzațiile și li s-a cerut să declare dacă înțeleg să-și recunoască vinovăția sau doresc o judecată în fața judecătorilor.

- Sunt nevinovat, a răspuns Ilie Vasile.

La fel s-au considerat Panait Gigel și Ghimpe Vladimir, dar privirea lor spunea altceva. Ce făcuseră acești bărbați și cum ajunseseră ei în fața unui judecător? Dacă ar fi să dăm crezare procurorilor, încercaseră să-l omoare pe vătămatul Dinte Iacob. De ce nu le reușise treaba asta? Răspunsul vă va face să zâmbiți: pentru că îl salvaseră trei neveste disperate.

Părăsim sala de judecată ca să înțelegeți mai bine ce s-a întâmplat. Vătămatul nostru, Dinte Iacob, era frizer de meserie. Își făcuse mâna pe cadavre, în perioada cât lucrase la o firmă de pompe funebre. Până într-o zi când o familie a refuzat să-și mai ia mortul acasă, nerecunoscându-l din pricina tunsorii. Frizerul a fost dat afară, dar nu s-a descurajat. Trăia într-o comună de la marginea Bucureștiului și a deschis o frizerie clandestină într-un garaj. Tundea pe-o bere și trei țigări.

Clienții lui erau, de cele mai multe ori, niște alcoolici cărora puțin le păsa dacă Dinte Iacob era sau nu priceput la treaba cu tunsul.

Într-o zi, vecina de la parter l-a rugat s-o radă pe ceafă. Cei drept îi cam tremurau mâinile de emoție. Și, cum se mișca Dinte pe lângă ea, vecina l-a atins în locuri unde n-ar fi trebuit să o facă. Frizerul a tresărit, iar briciul ascuțit a străpuns pielea femeii. În loc să țipe și să-l alunge, drăcoaica l-a ademenit cu vorbe dulci, după care l-a amențat că-i face plângere la poliție că a vătămat-o dacă nu simte să îi satisfacă plăcerile.

Acum sărmanul om ce era să facă? În viață ajungi uneori la o răscruce de drumuri și realizezi că tot ce ai făcut până atunci a fost complet greșit. Dacă ai sufiect curaj, apuci o altă cale, spărând că va fi cea bună. Fiz așa se întâmplase și cu Dinte Iacob. Vecina îi deschisese noi orizonturi. Sub pretextul că aranjează coafura doamnelor la domiciliu, Dinte Iacob punea bună rânduială în dorințele carnale ale nevestelor neglijate.

LIVE VIDEO Simona Halep- Angelique Kerber SE JOACA ACUM! Pentru SEMIFINALE la Eastbourne

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI