Evenimentul Zilei > Justitie > Un fals procuror DNA se lăuda că poate interveni la DIICOT. Prins în flagrant când primea mită, a ajuns în arest
Un fals procuror DNA se lăuda că poate interveni la DIICOT. Prins în flagrant când primea mită, a ajuns în arest

Un fals procuror DNA se lăuda că poate interveni la DIICOT. Prins în flagrant când primea mită, a ajuns în arest

Procurorii DNA Constanța au reținut un bărbat, de 36 de ani, prins în flagrant în timp ce primea 6.000 de euro, o parte din suma de 11.000 de euro pe care a pretins-o, promițând că va interveni la DIICOT și Parchetul Mangalia pentru a-l scăpa pe denunțător de un dosar de tăinuire.

Potrivit anchetatorilor, începând din luna mai și până joi, 30 iulie, constănțeanul de 36 de ani ar fi primit de la o persoană, care acum este martor, suma de 11.000 euro (în două tranșe de 5.000 respectiv 6.000 euro). El i-ar fi promis acestuia că, în schimbul sumei pretinse, poate interveni în favoarea lui, susținând că are relații la Parchetul Judecătoriei Mangalia și la DIICOT Constanța.

DNA Constanța informează că „inculpatul ar fi promis că îi va determina pe procurorii din Mangalia și cei de la DIICOT să dea soluții favorabile față de martor, în două cauze în care acesta este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației și a altei infracțiuni de tăinuire.

În urma denunțului făcut de martor, procurorii DNA au organizat, joi, 30 iulie o acțiune pentru prinderea în flagrant a inculpatului. „Cu ocazia constatării infracțiunii flagrante, asupra inculpatului, pe lângă suma de 6.000 euro, a mai fost găsită și o legitimație falsă de “procuror șef birou”, folosită pentru a-i întări convingerea martorului că este magistrat și implicit că influența sa ar fi una reală”, precizează DNA.

Inculpatul va fi prezentat, vineri, Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: