Potrivit anchetatorilor, începând din luna mai și până joi, 30 iulie, constănțeanul de 36 de ani ar fi primit de la o persoană, care acum este martor, suma de 11.000 euro (în două tranșe de 5.000 respectiv 6.000 euro). El i-ar fi promis acestuia că, în schimbul sumei pretinse, poate interveni în favoarea lui, susținând că are relații la Parchetul Judecătoriei Mangalia și la DIICOT Constanța.

DNA Constanța informează că „inculpatul ar fi promis că îi va determina pe procurorii din Mangalia și cei de la DIICOT să dea soluții favorabile față de martor, în două cauze în care acesta este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni la regimul circulației și a altei infracțiuni de tăinuire.

În urma denunțului făcut de martor, procurorii DNA au organizat, joi, 30 iulie o acțiune pentru prinderea în flagrant a inculpatului. „Cu ocazia constatării infracțiunii flagrante, asupra inculpatului, pe lângă suma de 6.000 euro, a mai fost găsită și o legitimație falsă de “procuror șef birou”, folosită pentru a-i întări convingerea martorului că este magistrat și implicit că influența sa ar fi una reală”, precizează DNA.

Inculpatul va fi prezentat, vineri, Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.