PSD Gheorgheni a transmis că a sesizat „organele competente” în legătură cu numirea fostului primar din localitatea Joseni, Gyorgy Istvan, în funcția de director al Școlii Generale ”Vaskertes” din municipiul Gheorgheni, județul Harghita, deoarece „numirea în funție a acestei persoane este interzisă de Art. 234 al. 3 din LEN/2011”.
Fostul primar a fost condamnat la două luni de închisoare cu suspendare și la 2 ani și 2 luni termen de încercare, în luna octombrie, anul trecut. În luna iunie, el a condus beat o mașină și a provocat un accident rutier. Accidentul a avut loc pe raza localității Joseni, acolo unde UDMR-istul a fost primar până în anul 2012.
În anul 2011, pe 22 aprilie, fostul viceprimar al localității, Csala Zsolt,  a fost împușcat mortal de un localnic, Robert Lorincz, în cabana sa de vânătoare.
Potrivit unui comunicat de presă, organizația PSD Gheorgheni a solicitat, azi, conducerii Inspectoratului Școlar Județean Harghita să aplice prevederile legale în cazul numirii lui Gyorgy Istvan în funcția de director al Școlii Generale ”Vaskertes” din municipiul Gheorgheni, transmite dantanasa.ro.
„PSD Gheorgheni nu poate accepta ca un om care a provocat un accident rutier în stare de ebrietate și care este condamnat pentru această faptă să dețină o funcție de conducere sau orice alta funcție în sistemul educațional român”, se arată în comunicatul semnat de președintele Marius-Grațian Benchea.

Te-ar putea interesa și: