Un bătrân a stabilit un record la montagne russe: 90 de curse într-o zi

Un bătrân a stabilit un record la montagne russe: 90 de curse într-o zi

Un american în vârstă de 78 de ani a făcut record ieri un record în parcul de distracţii din West Mifflin (Pittsburgh). Acesta s-a dat de 90 de ori în montagne russe, ajungând astfel la 4.000 de curse.

Vic Kleman s-a ambiţionat ieri să stabilească un record şi nu a coborât din trenuleţ decât în momentul în care a parcurs şi cea de-a 4.000-a cursă, anunţă Associated Press. Kleman s-a dat cu montagne russe-ul timp de cinci ore pentru a ajunge la cele 90 de curse care-l despărţeau de recordul personal.

Pasiunea lui Kleman nu este nouă. El obişnuieşte să se dea în montagne russe şi de 20 de ori într-o zi. În parcul din West Mifflin vine din 1959.

Instalaţia cu care ieri a ajuns la cele 4.000 de curse a fost inaugurată în urmă cu 90 de ani şi are o înălţime de 26 de metri. Pasiunea lui Vic Kleman l-a determinat să caute şi alţi împătimiţi ai curselor cu trenuleţul, motiv pentru care s-a înscris în organizaţia American Coaster Enthusiasts. Clubul are o bază de date actualizată cu toate parcurile cu montagne russe din SUA.

Ne puteți urmări și pe Google News