Extraordina poveste a lui Gheorghe S.: un om DECLARAT MORT A FOST GĂSIT într-un spital după 20 de ani

Extraordina poveste a lui Gheorghe S.: un om DECLARAT MORT A FOST GĂSIT într-un spital după 20 de ani

Familia a anunţat dispariţia în 1991, iar după 8 ani s-a crezut că a fost călcat de tren. Testele ADN realizate acum l-au identificat pe Gheorghe S.: este internat de ani de zile la Spitalul de Psihiatrie Socola, din Iaşi.

Caz incredibil la Judecătoria Iaşi. Un bărbat a cerut în instanţă anularea certificatului de deces emis pe numele lui. Bărbatul fusese declarat mort cu câţiva ani în urmă deşi era cât se poate de viu şi internat la Spitalul Socola.     Ca în romanele Agathei Christie: s-a crezut că a fost călcat de tren

Gheorghe S., acum în vârstă de 52 de ani, a dispărut de la casa din Buzău în 1991. Rudele au anunţat dispariţia, însă vreme de 8 ani nimeni nu a mai ştiut nimic de el. După 8 ani, poliţiştii au găsit pe linia CFR numărul 8 Sidex-Galaţi trupul unui bărbat care fusese călcat de tren. După câţiva ani s-a stabilit că trupul îi aparţinea lu Gheorghe S., s-a emis un certificat de deces iar rudele l-au îngropat creştineşte. 

Numai că trupul aparţinea altei persoane, iar Gheorghe S. era cât se poate de viu si internat la Spitalul Socola din Iaşi. A ajuns aici fără documente, iar medicii nu au putut stabili identitatea lui. Au stabilit că are probleme psihice şi l-au internat la Secţia Exterioară Bârnova. Identitatea lui a fost stabilită în urmă cu câtva timp, după o campanie de verificare şi identificare a persoanelor date dispărute.  

Ne puteți urmări și pe Google News

Grija spitalului: să-şi deconteze cheltuielile cu tratamentele din ultimii 12 ani

Imediat după ce identitatea pacientului a fost stabilită, conducerea spitalului a încercat să deconteze la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate cheltuielile făcute cu tratamentul acestuia. Acest lucru nu este posibil, însă, pentru că pacientul figurează în baza de date ca fiind mort. Din acest motiv, reprezentanţii Spitalului Socola au cerut, în numele bărbatului, anularea certificatului de deces.  

"Dintr-o eroare s-a constatat că Gheorghe S. a fost identificat drept cadavrul descoperit pe 9 mai 1999 pe linia de tren CFR nr. 8 - Sidex Galaţi. În realitate, acesta este în viaţă, fiind internat în unitatea noastră, care nu poate deconta cheltuielile cu îngrijirea sa, deoarece figurează ca fiind decedat", susţin reprezentanţii spitalului în plângerea adresată instanţei. Primul termen al procesului va avea loc  pe 9 noiembrie la Judecătoria Iaşi.