Evenimentul Zilei > International > Un asasin, expulzat înaintea procesului. Accidentul care i-a dejucat planurile trasate de serviciile secrete
Un asasin, expulzat înaintea procesului. Accidentul care i-a dejucat planurile trasate de serviciile secrete

Un asasin, expulzat înaintea procesului. Accidentul care i-a dejucat planurile trasate de serviciile secrete

Un asasin care a recunoscut ce misiuni avea a fost expulzat din Austria, în Italia, până la debutul procesului din februarie.

Un asasin a fost expulzat din Austria, de către autoritățile de la Viena. Este vorba despre un bărbat din Italia, cu origini turce. El ar fi fost angajat de guvernul de la Ankara, se numește Feyyaz Öztürk, are 53 de ani și s-ar fi predat serviciilor secrete austriece anul trecut.

Misiunea pentru care a fost angajat și plătit viza asainarea parlamentarului vienez Berivan Aslan (foto). Femeia are origini kurde și este una dintre cele mai puternice voci. Ea a criticat în dese rânduri comportamentul Guvernului din Turcia față de populația kurdă.

Atentate dejucate de un accident

De asemenea, o altă misiune a lui Feyyaz Ozturk era de-a teroriza vocile critici kurde din Austria, dar și din alte zone ale Europei. El primise sarcina de-a se asigura că Aslan va fi rănită sau va fi eliminată complet, conform intelnews.org.

El a dezvăluit că a fost șantajat de serviciile de informații din Turcia pentru a comite atentatul asupra parlamentarului austriac. Totodată, i s-a mai cerut să ucidă alte două personalități din Austria. Ambele având origini kurde. Însă, anul trecut, planurile au fost abandonate. În timpul unei călătorii în Italia, la Rimini, asasinul și-a rupt piciorul.

Un asasin expulzat înaintea procesului

Procurorii de la Viena au anunțat că s-a încheiat ancheta ce l-a vizat pe asasinul turc. Anchetatorii au constatat că acesta a efectuat „spionaj militar în numele unui stat străin.” Oficial, statul nu a fost identificat. Din partea turcă au venit negațiile. Oficialii de la Ankara au afirmat că serviciile de informații turce nu au nicio legătură cu Feyyaz Ozturk.

Procesul celui acuzat este programat că înceapă la data de 4 februarie. Dar el nu a putut să fie reținut în arest prevenitv. Așa că autoritățile de la Viena au decis să-l expulzeze în Italia. „A fost stabilit că reprezintă un pericol iminent pentru securitatea publică”, a spus avocatul turcului.