Evenimentul ZileiInternationalUE: Suntem deschiși să continuăm dialogul cu Turcia

UE: Suntem deschiși să continuăm dialogul cu Turcia

UE: Suntem deschiși să continuăm dialogul cu Turcia
Imediat după discuția avută de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a venit un mesaj din partea Europei: Suntem deschiși să continuăm dialogul cu Turcia.

UE: Suntem deschiși să continuăm dialogul cu Turcia. Au început să apară ecouri ale discuției purtată prin intermediul videoconferinței de președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Relații Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, a declarat că UE va continua să facă demersuri pentru a menține dialogul cu Turcia. Borrell a postat pe contul său de pe o rețea de socializare informații referitoare la convorbirea prin videoconferință dintre Erdoğan și Ursula von der Leyen.

Turcia. Çavuşoğlu merge la Bruxelles

Borrell a declarat că a luat parte la discuția „utilă” dintre Erdoğan și Ursula von der Leyen și a menționat continuarea dialogului cu Turcia. Borrell a adăugat că așteaptă cu nerăbdare să îl întâmpine la Bruxelles pe ministrul turc de Externe, Mevlüt Çavuşoğlu, pentru a discuta despre evoluția obiectivelor stabilite de liderii UE în relația cu Turcia, cu ocazia summitului UE-Turcia din decembrie 2020.

Ministrul turc de Externe, Mevlüt Çavuşoğlu, a răspuns mesajului postat pe social media de Josep Borrell. Çavuşoğlu a scris că „Aștept cu nerăbdare vizita la Bruxelles pentru un dialog sincer și axat pe rezultate”.

Vizita lui Çavuşoğlu la Bruxelles este programată pe 21 ianuarie.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că a avut o convorbire bună cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, și a precizat că au discutat despre COVID-19, redresarea economică și evoluția relațiilor cu Turcia. (Rador)


Accesează: