"Doresc să-mi exprim sincerele regrete pentru incidentele semnalate. Vă prezint dumneavoastră şi poporului afgan cele mai sincere scuze", a scris Barack Obama, care a insistat asupra faptului că a fost comisă "o eroare".

În scrisoare, şeful statului american asigură că "vor fi luate măsuri pentru a evita repetarea unor astfel de acţiuni, ceea ce înseamnă că cei responsabili vor da socoteală".

Scrisoarea a fost prezentată, astăzi, de ambasadorul SUA la Kabul, Ryan Crocker.
Doi militari NATO, ucişi de un afgan
Un afgan a deschis focul, azi, asupra unor militari ai forţei internaţionale conduse de NATO în Afganistan, omorând doi dintre ei, transmite AFP, citând un comunicat al ISAF.
Cei doi militari au fost ucişi de un bărbat îmbrăcat într-o uniformă a armatei afgane, care „a întors arma împotriva soldaţilor” NATO, precizează comunicatul, fără a indica naţionalitatea victimelor.

Incidentul a avut loc în provincia Nangarhar, din estul ţării, în a treia zi de proteste antiamericane în întreaga ţară, după ce exemplare ale Coranului au fost incendiate la baza americană Bagram, cea mai mare din Afganistan.

Mii de protestatari au ieşit din nou în stradă, azi, în principalele oraşe afgane, scandând sloganuri antiamericane şi cerând forţei internaţionale să părăsească ţara. Potrivit unui purtător de cuvânt al NATO, o manifestaţie a avut loc şi în provincia Nangarhar.