Umor cu nord-coreeni pe internet

Umor cu nord-coreeni pe internet

În ciuda seriozităţii cu care tratează puterile mondiale testele nucleare ale Coreei de Nord, statul asiatic rămâne o sursă bogată de umor pentru caricaturişti şi comedianţi din toată lumea, scrie Reuters.

Liderul de Phenian, Kim Jong-Il, este un subiect abordat frecvent în emisiunile umoristice americane, cât şi în talkshow-uri, difuzate la ore de maximă audienţă în Statele Unite ale Americii.

  • "Conform biografiei lui Kim Jong-Il, el a fost acuzat constant de ticăloşie, abuzuri sexuale sau că îi place băutura. Deci, dacă ar fi trăit aici, ar putea fi membru al Congresului", a spus Jay Leno în emisiunea pe care o găzduia, The Tonight show.
  • "Coreea de Nord a efectuat un test nuclear, iar explozia a fost atât de mică încât cercetătorii au spus că a fost un eşec total. Aparent, bomba nucleară nu a funcţionat cum trebuie pentru că a fost fabricată în Coreea", a spus Conan O'Brien.
  • David Letterman a comentat şi el situaţia din Coreea de Nord şi mai ales vestea că succesorul lui Kim Jong-Il va fi fiul său mai mic Kim Il-sung, spunând: "Dictatorul nord-coreean s-ar putea retrage. Experţii Departamentului de Stat spun că ar putea fi înlocuit de fiul său Menta Li Ill (Bolnav mintal)".

KIM, "POPULAR" PE FACEBOOK Însă nu doar comicii profesionişti excelează când vine vorba de partea "amuzantă" a liderului nord-coreean, internetul a fost şi el invadat de glume despre Kim. Facebook, de exemplu, are peste 350 de grupuri care îi sunt dedicate lui Kim, în care îi sunt dezvăluite hobby-urile (filmele, experimentele nucleare sau tortura) şi prietenii (Saddam Hussein, Robert Mugabe, Mahmoud Ahmadinejad).

Un grup a stabilit o listă de evenimente, relatate ca fiind reale de agenţia oficială de ştiri a Coreei de Nord, KCNA, care îl asociază frecvent pe Kim Jong-Il cu întâmplări miraculoase, cum ar fi înflorirea spontană a florilor sau chiar influenţarea condiţiilor meteorologice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un alt grup de persoane, care îşi desfăşoară activitatea pe Facebook, face opusul şi oferă o listă de fapte pentru care ar Kim ar trebui să fie lăudat. De exemplu, "Nu există evoluţie, ci doar o listă de animale care au primit permisiunea lui Kim Jong-Il să trăiască" sau "Kim are două viteze: Mersul şi Ucisul".

Probabil cel mai popular izvor de umor nord-coreean rămâne pagina NKnews, care are un crez simplu, care îi ghidează activitatea: Acest site îşi îndreaptă satirele doar către regimul lui Kim Jong-Il şi nu spre poporul suferind nord-coreean, cultura coreeană sau Coreea în general. Pe acest site puteţi găsi un generator aleatoriu de insulte, care este inspirat de miile de afirmaţii belicoase venite din parte Coreei de Nord. Aparent, niciuna dintre ele nu este inventată.

Cea mai recentă declaraţie sună cam aşa: "Trădător psihopatologic, vociferările tale faţă de situaţia drepturilor omului este un simplu strigăt plictisitor".