Evenimentul Zilei > International > Ultimul pas spre mare împăcare a fost făcut. Putin a vorbit cu Erdogan la telefon
Ultimul pas spre mare împăcare a fost făcut. Putin a vorbit cu Erdogan la telefon

Ultimul pas spre mare împăcare a fost făcut. Putin a vorbit cu Erdogan la telefon

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut o convorbire telefonică cu șeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan, în care şi-a exprimat dorința privind ''o revenire rapidă la stabilitate'' după tentativa de lovitură de stat militară eșuată din Turcia. Liderul de la Kremlin i-a cerut liderului de la Ankara să asigure securitatea turiștilor ruși.

Cu această ocazie, Putin ''a prezentat condoleanțe pentru numeroasele pierderi de vieți omenești în rândul civililor și polițiștilor care s-au opus puciștilor și și-a exprimat dorința de a se reveni rapid la ordinea constituțională și la stabilitate'', potrivit unui comunicat al Kremlinului, citat de Agepres.

Potrivit sputniknews.com, cei doi lideri au discutat şi despre o posibilă întânire bilateră pe parcursul lunii august. Conversaţai telefonică ar fi avut loc în cursul dimineţii de duminică.

Citeşte şi: RUSIA a dezvăluit că ERDOGAN şi familia acestuia au fost implicaţi în afaceri cu STATUL ISLAMIC. Preşedintele turc promitea că-şi va da demisia | GALERIE FOTO

Bombă sub masa NATO înainte de summit. Îi dă Erdogan lui Putin o bază militară?

Cearta turco-germană se complică. Erdogan îi oferă lui Putin baza militară de la Incirlik în timp ce parlamentarilor germani le interzice accesul în incinta aceleaşi baze

Decizie incredibilă luată de Erdogan după tentativa de lovitură de stat. Ce se întâmplă cu baza NATO din Turcia

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: