Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultimele pregătiri pentru vizita Papei Francisc
Ultimele pregătiri pentru vizita Papei Francisc

Ultimele pregătiri pentru vizita Papei Francisc

Vineri, 31 mai.Șeful Bisericii Catolice va ajunge în România într-o vizită apostolică. Sfântul Părinte va fi așteptat de peste 25.000 de pelerini. Pregătirile au intrat pe ultima sută de metri: amenajarea Catedralei Sfântul Iosif, montarea drapelurilor României și a Vaticanului pe stâlpii de pe traseul Suveranului Pontif.

● Pentru a se asigura o securitate pentru Papa Francisc, la recomandarea autorităților – poliție, jandarmerie, primărie, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, toate școlile din București vor fi închise vineri, iar joi vor fi închise numai acele unități de învățământ care consideră necesară această măsură.

● Vineri, în București, vor fi două evenimente majore care implică participarea Suveranului Pontif: la ora 17.00 va vizita Catedrala Națională, alături de Patriarhul Daniel, iar la ora 18.10 se va afla în Catedrala Romano-Catolică „Sfântul Iosif, pentru a celebra Sfânta Liturghie.

● Atât înainte de a ajunge la catedrală, cât și la plecare, Papa Francisc va folosi papamobilul, pentru a transmite binecuvântări pelerinilor. Intrare numai pe bază de bilet

● La Catedrala „Sfântul Iosif” accesul se va putea realiza numai pe baza biletului nominal realizat în urma înscrierii prealabile. Vor exista opt puncte de acces în apropierea acesteia și trei astfel de intrări, în zona Pieței Revoluției.

● Toți participanții vor putea să îl vadă pe Papa Francisc prin intermediul unor ecrane special amplasate, pe care se vor putea vedea imagini transmise în direct de la evenimente.

● Fiecare pelerin va primi de la cei peste 300 de voluntari ai Arhiepiscopiei Romano-Catolice un săculeț special, care va cuprinde o șapcă, o pelerină de ploaie, un steguleț cu cele două drapele – al României și al Vaticanului, broșura cu întreg programul, materiale de ordin spiritual, dar și un suvenir – decadă de rozaliu. ● În Piața Revoluției – Piața George Enescu, vor fi zone special amenajate pentru persoanele cu dizabilități și pentru familiile cu copii.

 

Mașinile parcate în zonă se vor ridica!

Locuitorii zonelor limitrofe unde va avea loc evenimentul, sunt sfătuiți de autorități ca joi-vineri să își parcheze mașina personală în altă zonă. În caz contrar, acestea vor fi ridicate și duse într-o zonă sigură. Totodată, acest lucru nu constituie contravenție. Se interzice accesul în aceste zone cu băuturi alcoolice, obiecte contondente sau animale de companie.