Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultimă oră! Incendiu puternic la un bloc din România. Pompierii au intervenit în forță
Ultimă oră! Incendiu puternic la un bloc din România. Pompierii au intervenit în forță

Ultimă oră! Incendiu puternic la un bloc din România. Pompierii au intervenit în forță

În urmă cu aproximativ o oră s-a dat alarma de incendiu în Brașov. Un apartament a luat foc, iar flăcările s-au extins imediat și la unul dintre apartamentele vecine. Pompierii au intervenit imediat și au folosit o autoscară pentru a pătrunde în apartamentul cu pricina. Flăcările au fost puse intenționat.

Conform informațiilor apărute în spațiul public, în urmă cu aproximativ o oră s-a dat alarma de incendiu în județul Brașov, în Săcele. Pompierii au intervenit de urgență cu două echipaje pentru a stinge flăcările, dar și pentru a scoate proprietarii din casă. Surse susțin că în apartamentul de la etajul 1 unde a izbucnit incendiu ar locui o femeie și fiica acesteia.

Flăcările au fost puse intenționat, susțin persoanele aflate la fața locului. Din primele informații, se pare că focul a fost pus din răzbunare, chiar de către soțul femeii. Aceasta și-ar fi găsit un loc de muncă, lucru deloc pe placul bărbatului, așa că a decis să îi aplice o lecție. A stropit apartamentul cu benzină și a dat foc. Flăcările s-au extins și la apartamentele vecine, iar pompierii au început imediat evacuarea locatarilor.

Imagini de la locul incendiului au fost postate pe Facebook de către locuitorii din zonă.

Conform surselor de la fața locului, bărbatul suspect că ar fi incendiat apartamentul din Săcele a fost prins de către polițiști și jandarmi și dus la secție pentru audieri.

Incendiul a izbucnit la unul din apartamentele situate la etajul 1 al unui bloc de pe strada Ștefan cel Mare din Săcele, Brașov.

„Opt persoane au suferit atac de panică şi li s-a acordat asistenţă medicală la faţa locului de către personalul medical.

Toate cele 8 persoane, printre care 4 copii, au refuzat transportul la spital”, precizează ISU Braşov.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov. Vorbim despre 2 autospeciale cu apă și spumă, dar și un echipaj SMURD. Incendiul a izbucnit în jurul orei 18.00. Deoarece flăcările au început să se extindă și la apartamentul vecin, mai multe persoane de la etajele superioare au fost evacuate cu autoscara.

„S-au deplasat la fața locului 2 echipaje cu apă și spumă, o autospecială de salvare la înălțime, un echipaj SMURD și echipa de voluntari de la SVSU Săcele, cu o autospecială. Incendiu se manifestă cu degajare mare de fum”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, maior Ciprian Sfreja.