Incendiu de propoții în România. Ne arde comoara! Intervenție dramatică a pompierilor
- Ramona Rotaru
- 3 noiembrie 2021, 10:47
Pompierii ISU Bacău nu au reușit să lichideze incendiul izbucnit duminică, în pădurea din Oituz. Aproximativ 20 de hectare de pin, gorun și fag sunt afectate de flăcări. Miercuri este a patra zi consecutivă în care pompierii intervin pentru stingerea incendiului.
Duminică, un incendiu a izbucnit în pădurea Ocolului Silvic Privat Oituz. Între 18 și 20 de hectare de litieră au fost afectate de flăcări, iar misiunea pompierilor este una extrem de grea atât din cauza terenului, cât și a altor factori. Conform declarațiilor oferite miercuri dimineață de către purtătorul de cuvânt ISU Bacău, este pentru a patra zi consecutivă când se intervine pentru lichidarea incendiului. 58 de pompieri militare, 14 lucrători ai Ocolului Silvic și 16 voluntari s-au deplasat în această dimineață la pădurea de pin, gorun și fag.
"Începând cu ora 8,00, pentru schimbul de efective la locul intervenţiei se deplasează 39 de pompieri militari cu 13 mijloace de la ISU Bacău, 19 pompieri militari cu patru mijloace de la ISU Covasna, 14 lucrători, 10 voluntari şi cinci auto de la Ocolul Silvic Oituz şi şase voluntari cu un auto de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Oituz. În total sunt 58 de pompieri militari, 14 lucrători ai Ocolului Silvic şi 16 voluntari. Suprafaţa afectată este de circa 18 - 20 hectare litieră pin, gorun, fag", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu.
Incendiu a izbucnit duminică după-amiaza, în jurul orei 15.00. Pompierii militari au o misiune extrem de grea în lupta cu flăcările, fiind pentru a patra zi consecutivă când se intervine. Terenul greu accesibil și elementele de muniție rămase neexplodate fac această intervenție una extrem de dificilă.
"Intervenţia se dovedeşte a fi una dificilă din cauza terenului foarte greu accesibil, a diferenţei mari de nivel, a pantei foarte înclinate în zona în care se manifestă incendiul, precum şi din cauza prezenţei elementelor de muniţie rămase neexplodate din timpul conflagraţiilor mondiale", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.
O echipă de pirotehniști a ISU Bacău s-a deplasat la Ocolul Silvic cu o autospecială pirotehnică pentru a identifica și înlătura elementelor de muniție rămase neexplodată. Acestea pot pune în pericol viața tuturor participanților la misiune.