UEFA poate salva doar Bistriţa

UEFA poate salva doar Bistriţa

LPF a fost mandatată să ceară forului continental eliminarea datoriilor către stat dintre condiţiile de licenţiere.

Şedinţa Comitetului Executiv de ieri n-a lămurit problema echipelor FC Timişoara şi Gloria Bistriţa, retrogradate fiindcă nu şi-au primit licenţa, ci mai mult a încurcat-o.

O decizie definitivă se va lua pe 20 iunie, când este programată o altă şedinţă a acestui for, în care se vor omologa rezultatele finale din ligile a II-a şi a III-a şi se vor stabili seriile din "B", toate astea după încheierea procesului de licenţiere şi la eşalonul secund.

Cum a vrut Iancu să scape

Ne puteți urmări și pe Google News

Singura care îşi poate face speranţe într-o salvare miraculoasă este Gloria Bistriţa, în timp ce Timişoara este condamnată să joace la anul pe coclaurile ligilor inferioare.

"S-a dat acest termen ca LPF (n.r. - forul care organizează Liga I) să beneficieze de timp ca să ceară la UEFA scoaterea unui punct din programul de licenţiere, punct care a fost deja eliminat în alte ţări, anume cel care prevede că echipele nu pot avea datorii nici la Fisc, dacă vor să primească licenţa. Ştiţi câte datorii are Chelsea la statul englez? Acolo, acest punct a fost scos din programul de licenţiere. La noi nu ştiu de ce nu s-a gândit nimeni la asta mai din timp", ne-a dezvăluit un membru al Comitetului Executiv al FRF.

"Cum a încercat Iancu să scape de datorii? Le-a mutat pe firma Balkan Petroleum, care este în faliment! Legea falimentului prevede că sumele restante pot fi plătite în trei ani. Fiindcă a făcut această divizare, Timişoara n-are cum să scape de retrogradarea în diviziile inferioare. Bistriţa are însă o şansă de a scăpa, dacă UEFA acceptă ca acest amendament să fie scos din programul de licenţiere, fiindcă este vorba despre bani datoraţi statului, în cazul Gloriei. Nea Jean (n.r. - Pădureanu), ori s-a ramolit, ori a căutat să retrogradeze, fiindcă CFR Cluj, «U» Cluj, FCM Târgu Mureş şi Gaz Metan au avut probleme similare şi au scăpat", a mai spus sursa EVZ. 100 de mii de euro este datoria către stat care a "îngropat" clubul Gloria după 21 de ani la rând petrecuţi în Liga I

  • Jean Pădureanu a fost "curățat" precum celebrul Al Capone!