UEFA nu lasă Unirea „să emigreze”

UEFA nu lasă Unirea „să emigreze”

Forul european a anunţat, printr-un comunicat trimis EVZ, că nu le va permite ialomiţenilor să joace meciurile din Ligă la Klagenfurt, în Austria.

UEFA a comunicat, ieri, prin intermediul EVZ, că nu va permite campioanei Unirea Urziceni să joace în altă ţară partidele din Liga Campionilor care ar trebui disputate pe teren propriu. Aşa cum EVZ a anunţat ieri, în exclusivitate, clubul ialomiţean a făcut o scrisoare oficială către Federaţia Română de Fotbal prin care a cerut permisiunea de a disputa partidele din grupele Ligii la Klagenfurt, în Austria!

În realitate, FRF nu este decât un intermediar între club şi UEFA, decizia aparţinând forului european. „Regulamentul UEFA prevede că meciurile din cupele europene pot fi jucate fie pe stadionul echipei-gazdă, fie pe o altă arenă din acelaşi oraş sau de pe teritoriul României. În conformitate cu această regulă, orice solicitare din partea clubului din România pentru a juca meciurile din Liga Campionilor în altă ţară va fi refuzată! Singurele situaţii în care UEFA acceptă o excepţie sunt bazate pe raţiuni de securitate sau ca urmare a unei măsuri disciplinare”, a fost răspunsul oficial trimis la EVZ de forul fotbalistic european. Vor să obţină o derogare prin „pilele” lui Mircea Sandu

Oficialii Unirii cunosc bine regulamentele, dar speră să obţină o derogare. Şefii Urziceniului mai trag nădejde ca Mircea Sandu să-şi folosească influenţa pe care o are la UEFA pentru a-i ajuta. În mod surprinzător, preşedintele FRF susţine „fuga” campioanei din ţară: „Noi nu ne putem opune. Dacă UEFA dă o derogare, atunci pot să meargă la Klagenfurt. Este în avantajul lor. Mai ales că nu au mai mult de 3.000 de suporteri. Îi urci în autocare şi îi duci la meci. În plus, Steaua şi CFR joacă şi ele în Liga Europa şi au stadioanele ocupate. Spre exemplu, dacă Steaua are meci joi, miercuri seară are antrenament oficial, deci nu e aşa uşor”.

Ne puteți urmări și pe Google News

PRIMĂRIA DIN KLAGENFURT PLĂTEŞTE BINE

„Pot obţine 4 milioane €”   Pentru echipa din Urziceni, obţinerea acceptului de a juca meciurile din Ligă la Klagenfurt are o miză foarte mare. Autorităţile oraşului austriac le oferă ialomiţenilor patru milioane de euro pentru cele trei meciuri din faza grupelor, plus cazare şi transport gratuit. Stadionul din Klagenfurt a găzduit vara trecută meciuri din cadrul Campionatului European. „Din câte am înţeles, primăria de-acolo oferă patru milioane de euro. Sunt sigur că, la Klagenfurt, Unirea va evolua cu casa închisă”, ne-a declarat ieri Mircea Sandu.

Prin comparaţie, dacă va juca în Liga Campionilor pe Ghencea sau la Cluj, Unirea va încasa de trei ori mai puţin din bilete şi marketing.

Prin mutarea în Austria, Urziceniul ar putea completa o reţetă financiară de mare succes. Ialomiţenii au garantaţi 5,4 milioane de euro de la UEFA pentru calificarea în grupe. La aceşti bani se adaugă suma de 1,8 milioane de euro pentru cele 6 partide, indiferent de rezultat, plus 200.000 de euro pentru fiecare punct obţinut.