Evenimentul Zilei > International > UE doreşte noi DISCUȚII privind acordul CETA cu statul canadian: ”Nu putem să ne oprim pe ultima sută de metri”
UE doreşte noi DISCUȚII privind acordul CETA cu statul canadian: ”Nu putem să ne oprim pe ultima sută de metri”

UE doreşte noi DISCUȚII privind acordul CETA cu statul canadian: ”Nu putem să ne oprim pe ultima sută de metri”

Uniunea Europeană dorește să reia discuțiile privind acordul CETA cu statul canadian și guvernul regiunii britanice Wallonia.

Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului European, Martin Schulz, pe o rețea de socializare, unde a precizat că s-a întâlnit cu Chrystia Freeland, ministrul canadian al Comerţului, urmând să aibă o întrevedere cu cu premierul Valoniei, Paul Magnette.

“Nu putem să ne oprim pe ultima sută de metri”, a scris Martin Schulz pe pagina sa de Twitter. 

Potrivit Mediafax, Canada s-a arătat dispusă să "oprească ceasul" până când UE îşi va rezolva problemele interne.

Acordul de parteneriat comercial UE-Canada a fost blocat de Guvernul regiunii belgiene Wallonia din raţiuni de ordin social şi ecologic.

Pentru ţara noastră, semnarea acordului CETA reprezintă ridicarea vizelor din 2017 pentru românii care merg în Canada. După eşecul negocierilor de vineri seara, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România va continua demersurile pentru aplicarea acordului privind eliminarea vizelor de călătorie în Canada chiar dacă nu va fi semnat parteneriatul comercial UE-Ottawa.