Evenimentul Zilei > Actualitate > Udrea şi-a pus bugetul pe masa primarilor PDL
Udrea şi-a pus bugetul pe masa primarilor PDL

Udrea şi-a pus bugetul pe masa primarilor PDL

Aleşilor locali ai democrat-liberalilor li s-a promis că vor avea, în 2011, bani pentru săli de sport şi drumuri de la ministerele Dezvoltării şi Transporturilor.

Elena Udrea îi atrage de partea sa, în prag de alegeri, pe primarii şi şefii de consilii judeţene (CJ) ai PDL, promiţând că le va găsi, pentru anul viitor, bani pentru proiecte în bugetul Ministerului Dezvoltării.

Dacă despre momentul confruntării taberelor din partid s-a discutat sâmbătă, la Drobeta, doar "în privat", aleşii democrat- liberalilor au fost asiguraţi "în plen", potrivit unor surse din partid, că nu vor fi uitaţi la alcătuirea bugetului pe 2011 şi vor avea fonduri pentru a continua programe, cum ar fi "săli de sport", "reabilitare termică" sau "locuin ţe ANL", cu finanţare de la Dezvoltare.

Mai mult, a fost pus la bătaie şi bugetul de la Transporturi, pentru îndeplinirea planului la drumuri.

"Este foarte important ca administraţia publică să ştie ce o aşteaptă în 2011. La orizont va fi legea bugetului de stat pe 2011. Cred că trebuie să se ţină seama de ce cer primarii şi preşedinţii de consilii judeţene şi s-a discutat nevoia unor strategii regionale, în care judeţele să ţină cont unele de altele de priorităţi. Să facem drumuri care să lege judeţe sau bazine (…) şi aceste strategii regionale să fie strategii la care să fim chemaţi noi, aleşii", a a confirmat indirect Gheorghe Flutur, vicepreşedinte PDL şi şef al CJ Suceava, nemulţumirile aleşilor partidului şi soluţiile care se prefigurează.

Realocarea banilor

Mai mult, PDL a găsit şi soluţia de a-şi stimula primarii să cheltuiască banii ca să se vadă rezultatele mai ales că se apropie alegerile. La finalul anului vor fi făcute evaluări şi fondurile nefolosite vor fi realocate.

De altfel, ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat că s-a discutat foarte mult de modul cum au fost distribuiţi banii în anii anteriori.

"Adică s-au trecut în solduri, nu s-au dat pe proiecte, doar primarii de mari oraşe au primit bani pe care în niciun caz nu s-au mai dus să-i ia, în raport cu o comună care e de sute de ori mai mică", a spus Tabără, citat de Agerpres.

"Expertiza" partidului pentru banii UE

Şi pentru că sunt de cheltuit şi fonduri europene, premierul Emil Boc a ameninţat cu rezilierea contractelor care nu se înscriu în termenele stabilite. Avertismentul a fost către toate partidele, cu amendamentul că primarilor PDL li se va pune la dispoziţie "expertiza" de la centru.

"Mesajul meu este foarte clar: indiferent de administraţie, indiferent de culoarea politică a acesteia, autorităţile locale care nu implementează proiectele europene în graficul şi în termenul stabilite vor avea contractele reziliate, pentru că nu ne putem permite ca ţară să pierdem banii europeni pentru că o administraţie sau alta, indiferent de culoarea politică, nu implementează proiectele europene. Le-am atras atenţia colegilor noştri că nu voi ţine cont de culoarea politică a primăriilor sau consiliilor judeţene", a spus Boc.

"Este foarte important ca administraţia publică să ştie ce o aşteaptă în 2011."
GHEORGHE FLUTUR, vicepreşedinte PDL


PROFEŢIILE LUI BOC

Câştigătorii crizei vor fi PDL, UDMR şi UNPR

Cu partidul luat la vale în sondaje, premierul Emil Boc a ţinut să le explice primarilor şi şefilor de consilii judeţene ai PDL că jocurile nu sunt încă făcute. Totul îmbrăcat în haina "reformei statului".

"Vreau să ştiţi că adevăraţii câştigători ai acestui proces de reformă a statului vor fi românii, care vor avea un stat cu care se vor putea mândri în UE şi, din punct de vedere politic, în 2012 principalii câştigătorii politici ai trecerii României prin criză şi ai reuşitei de a duce România pe creştere economică concomitent cu reformarea acestui stat vor fi cei care azi susţin guvernul: PDL şi celelalte partide din arcul guvernamental: UDMR, UNPR şi grupul minorităţilor", a spus Boc.