"Mă bucur, pentru că era nevoie de o voce puternică a Opoziției. (…) Aștept ca Partidul Mișcarea Populară să facă un altfel de politică, cu siguranță PMP va face o adevărată Opoziție la USL", a afirmat Elena Udrea.
Fostul ministru a afirmat că PDL va împărți cu PMP electoratul de centru-dreapta și că PMP poate să atingă 10% la alegerile europarlamentare.
Întrebată dacă se va înscrie în PMP, Elena Udrea a răspuns:”Aici nu este vorba numai despre mine, este vorba de oameni care m-au susținut la alegerile din PDL. Decizia mea este importantă pentru toți oamenii aceștia. Cred în continuare în Traian Băsescu și proiectul lui. Cu siguranță că este o decizie la care trebuie să mă gândesc și eu”, a spus fostul ministru. 
Elena Udrea a criticat și guvernul USL pentru modul în care a gestionat situațiile de criză din ultima vreme.
"Nu reușesc să facă față crizelor,  lucru care ne afectează și pe noi. Cei mai dezamăgiți sunt cei care au votat si am văzut oameni care au spus că au votat USL, dar că acum sunt dezamăgiți.(…) În 2012, USL spunea că Ungureanu trebuie să plece pentru că nu scoate oamenii din zăpadă. Acum vedem un circ mediatic la Palatul Victoria. Au dat contracte de deszăpezire unor firme de casă cu câteva zile inainte de viscol", a spus Udrea, la Realitatea Tv.