Evenimentul Zilei > International > Ucraina: Adolescentă violată în grup, torturată şi incendiată de fiii unor oficiali guvernamentali
Ucraina: Adolescentă violată în grup, torturată şi incendiată de fiii unor oficiali guvernamentali

Ucraina: Adolescentă violată în grup, torturată şi incendiată de fiii unor oficiali guvernamentali

Cazul şocant al unei tinere violată în grup, aruncată într-un şanţ şi incendiată, de doi fii ai unor oficiali guvernamentali din Ucraina,a încins spiritele în ţară, oamenii ieşind în stradă pentru a protesta.

Protestele au fost conduse de organizaţia feministelor nud FEMEN, care au contestat investigaţia poliţiei şi lejeritatea cu care suspecţii au fost trataţi în acest caz.

Unii parlamentari au cerut chiar introducerea pedepsei cu moartea pentru executarea acestor acuzaţi, unul dintre ei sugerând ca aceştia să fie castraţi.

Doi dintre suspecţi erau Maxim Prisijnikov (23 de ani), fiul unui administrator regional, şi Artion Pogosian (21 de ani), fiul unui procuror regional.
Victima, pe nume Oksana Makar, a supravieţuit în mod suprinzător acestui atac, care a avut loc în Mikolaiv, în 9 martie. Focul i-a afectat, însă, 55% din suprafaţa corpului şi chirurgii au fost nevoiţi să-i amputeze o mână şi ambele picioare, în încercarea de a-i salva viaţa.
"Nu credeam că voi mai trăi"

Adolescenta de 18 ani susţine că a fost invitată de cei doi tineri, în apartamentul prietenului lor, Evgheni Krasnoshek, unde a fost violată. Au încercat apoi să o sugrume, înainte de a o "împacheta" în nişte ceraşafuri şi a o arunca într-un şanţ pe un şantier de construcţii, unde i-au dat foc. Makar a fost găsită în viaţă, a doua zi, de un bărbat care a auzit-o gemând.
După operaţie, ea a reuşit, într-un final, să depună plângere la poliţie. Într-un interviu pentru presa locală, tânăra a spus: "Am crezut că voi muri. Nu-mi mai simţeam corpul. La început, am strigat după ajutor, dar apoi mi-am dat seama că nu era nimeni acolo şi nu mă auzea nimeni. Îmi amintesc totul ca într-o ceaţă, credeam că nu voi supravieţui", a mărturisit Oksana.

Cei trei suspecţi au fost arestaţi, dar doi dintre ei au fost eliberaţi în aceeaşi zi, din lipsa probelor, au anunţat procurorii. Ulterior, unul dintre tineri a postat un filmuleţ pe Youtube în care povestea detalii ale oribilului atac, ceea ce a stârnit furia publică. Procurorul a dispus rearestarea lor, la cererea preşedintelui Viktor Ianukovici.

Sursa: Daily Mail

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News