Evenimentul Zilei > International > Ucraina, acuzată de limitarea libertăţii de exprimare. 15 posturi TV ruse nu mai au voie să emite pe teritoriul ucrainean
Ucraina, acuzată de limitarea libertăţii de exprimare. 15 posturi TV ruse nu mai au voie să emite pe teritoriul ucrainean

Ucraina, acuzată de limitarea libertăţii de exprimare. 15 posturi TV ruse nu mai au voie să emite pe teritoriul ucrainean

Un tribunal din Kiev a hotărât ca 15 posturi de televiziune ruse să nu mai aibă voie să emită pe teritoriul ucrainean, ruşii deja acuzând Ucraina de limitarea libertăţii de exprimare.

Potrivit mediafax.ro, posturile de televiziune vizate de interdicţia ucrainenilor sunt: Pervîi Kanal, Rossia 24, Russia Today, RBK-TV, Life News, RTR Planeta, NTV Mir, TVCI, Rossia 1, Istoria, Petersburg 5, REN TV, Zvezda, TNT şi postul privat pro-Kremlin NTV.

Consiliului Naţional al Audiovizualului din Ucraina a transmis, printr-un comunicat de presă, că posturile ruse cu caracter informaţional care emit pe teritoriul ţării sunt atent monitorizate, adăugând că decizia ca cele 15 televiziuni să nu mai emită a fost luată de un tribunal din capitala Kiev.

Ministerul rus de Externe a denunţat decizia justiţiei ucrainene, acuzând-o de limitarea libertăţii de exprimare, în timp ce directorul general al postului de televiziune Pervîi Kanal, Konstantin Ernst, a cerut autorităţile ucrainene să anuleze aceste măsuri, despre care spune că "încalcă norme ale dreptului internaţional".

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: