Ucigaşul din Cernavodă este expertizat psihic

Ucigaşul din Cernavodă este expertizat psihic

Giani Deli-Iorga a fost internat ieri sub pază la Secţia de Psihiatrie.

Giani Deli-Iorga, bărbatul din Cernavodă care a recunoscut că i-a ucis pe soţii Elena şi Petre Garoafă, părinţii Gabrielei Mitu, femeia care a fost găsită înecată în Dunăre săptămâna trecută, a fost internat ieri, sub pază, la Secţia de Psihiatrie din Palazu Mare a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa. El va fi supus unei expertizate medico-legale psihiatrice.

A negat orice implicare a lui Bogdan Mitu

"Sperăm ca după o perioadă cât mai scurtă, trei-patru zile, de evaluare psihică şi psihologică, să putem răspunde argumentat ştiinţific la întrebările organelor judiciare. Printre acestea ar fi dacă subiectul suferă de o boală psi hică, dacă această boală îi afectează sau i-a afectat discernământul la data săvârşirii faptei şi dacă se impun măsuri de si guranţă din punct de vedere medical", a declarat şeful comisiei de evaluare, medicul legist Mihai Onciu.

Specialistul în medicină legală a subliniat că este vorba de "un caz neobişnuit şi de aceea atenţia noastră va fi deosebită".

Giani Deli-Iorga va sta întrun salon al Secţiei de psihiatrie şi va fi păzit de trei poliţişti. În drum spre spital, bărbatul a negat în faţa presei orice legătură între fapta sa şi decesul Gabrielei Mitu, care ar fi fost înecată chiar de către de soţul ei, Bogdan, prietenul cel mai bun al criminalului. Deli-Iorga a infirmat şi ipoteza potrivit căreia Bogdan i-ar fi cerut să-i omoare socrii.

Filmul crimelor

Pe de altă parte, anchetatorii constănţeni au refăcut filmul zilei de 3 ianuarie, când Giani Deli-Iorga a comis monstruoasele crime. Au adunat toate hainele şi telefonul mobil pe care autorul îl luase din casa victimelor şi îl a runcase în toaletă, iar la groapa de gunoi din Cernavodă au găsit unul dintre cuţitele cu care i-a înjunghiat pe soţii Garoafă.

În timpul audierilor, Giani Deli-Iorga a povestit procurorilor că, în dimineaţa zilei de 3 ianuarie, prietenul său Bogdan i s-a plâns la telefon că soţia lui, Gabriela, e supărată pe el fiindcă a refuzat să facă tratamentul. Bogdan a mai zis că el e prea bolnav şi, înainte de a încheia convorbirea, a spus că pentru el viaţa numai are niciun rost.

Ulterior, Giani s-a dus la serviciu, a băut 300 grame de coniac, apoi s-a dus la părinţii Gabrielei, ca să-i convingă să fie alături de ginerele lor.

Discuţia a degenerat, iar tatăl femeii l-a ameninţat cu un cuţit, pentru a-l alunga. "Atunci m-am supărat, mi-am pierdut cumpătul pentru că mă tăiasem la mână când a venit să mă atace. Parcă nu mi se mai oprea mâna. L-am înjunghiat la nivelul gâtului", a povestit calm Giani Deli-Iorga. La fel a procedat şi cu soacra prietenului său. Cadavrele le-a ascuns în casă.

"El spune că ar fi săvârşit omorul pe la ora 11-11.30, înainte de ora când, pe Canal, Bogdan Mitu îşi îneca soţia şi dispărea. A revenit după o oră pentru a ascunde urmele şi a stat în casă cel puţin 6-7 ore, nu a mai putut pleca. S-a ascuns pentru că poliţia, rudele şi vecinii au venit să-i caute pe soţii Garoafă pentru a-i anunţa că fiica lor a murit", afirmă procurorul de caz, adăugând că, pus în faţa probelor, Giani şi-a recunoscut senin fapta.

Între timp, Bogdan Mitu, suspectat că şi-a înecat soţia, e căutat în apele Canalului Dunăre-Marea Neagră. La începutul săptămânii viitoare o navă de la Galaţi, cu sonare performante, îi va ajuta pe scafandri la căutări.

Ne puteți urmări și pe Google News