TVR va încheia un parteneriat cu televiziunea publică din Angola

TVR va încheia un parteneriat cu televiziunea publică din Angola

Televiziunea Română va încheia un parteneriat cadru cu televiziunea publică din Angola (TPA), acesta având ca obiect schimbul de materiale documentare. TVR se află în parteneriat, de mai mult timp, şi cu alte ţări, cum ar fi Franţa, Marea Britanie, Vitnam sau Congo.

EVZ: În ce constă acest contract de colaborare? De ce este nevoie de un astfel de parteneriat pentru TVR? Elena Spanily, şef-serviciu Serviciul relaţii internaţionale: Este vorba de un pateneriat cadru între două televiziuni publice, aşa cum TVR are cu foarte multe alte televiziuni publice din lume - din Ungaria, Franţa ori Marea Britanie, până în Benin ori Congo. Sunt parteneriate de cooperare, nu comerciale, în care se discută şi se stabilesc, de principiu, direcţiile de cooperare.

Ce fel de documentare vor fi schimbate între cele două posturi? Este prea devreme să discutăm despre aşa ceva. În acest moment au fost începute negocierile pentru un parteneriat cadru.

De ce s-a ales tocmai Angola? Propunerea încheierii unei colaborări între postul de televiziune din Angola şi TVR a fost iniţiată de Ambasada României la Luanda, prin Ministerul Afacerilor Externe. Dar, trebuie ştiut că TVR are peste 65 de asemenea acorduri de cooperare cu televiziuni din diferite ţări, printre care: Marea Britanie, Franţa, Germania, Ungaria, Polonia, Italia, Ucraina, Coreea de Sud, Azerbaijan, Vietnam, Siria, Congo, Japonia, Benin etc.

Ne puteți urmări și pe Google News

Care sunt beneficiile financiare ale acestei colaborări? Despre ce alte avantaje se mai poate vorbi? În acest moment au fost începute negocierile pentru un parteneriat cadru. Abia apoi se pot discuta şi, eventual, găsi oportunităţi de parteneriate comerciale.

Când se va încheia contractul şi când se va pune în aplicare? Suntem abia la începutul negocierilor, la primii paşi în stabilirea unui acord cadru.

Cine a iniţiat această propunere şi cine sunt membrii comisiei de negociere? Acum, propunerea a fost iniţiată de Ambasada României la Luanda, prin Ministerul Afacerilor Externe. Asemenea propuneri vin prin ambasadele României, prin consulate, prin MAE sau direct de la televiziuni. În comisia de negociere sunt oameni din TVR, de la diferite structuri: de marketing, relaţii internaţionale, programe, economic, juridic.