Evenimentul Zilei > Actualitate > Turneul lui Halep, anulat! A fost testat pozitiv pentru Coronavirus. Stare de urgență
Turneul lui Halep, anulat! A fost testat pozitiv pentru Coronavirus. Stare de urgență

Turneul lui Halep, anulat! A fost testat pozitiv pentru Coronavirus. Stare de urgență

Turneul în care Simona Halep ar fi trebuit să participe, Indian Wells, a fost anulat din cauza unui caz confirmat de Coronavirus ce a fost identificat chiar în zona unde se organiza acesta.

Cel mai mare turneu de după cele patru Grand Slam-uri, evenimentul de la Indian Wells, a fost anulat din cauza epidemiei de Coronavirus, scrie NYTimes.

Decizia vine după ce oficialii din SUA au confirmat un caz local de infectare cu Coronavirus chiar în Coachella Valley, unde urma să aibă loc evenimentul și au decretat stare de urgență.

Organizatorii, prin vocea directorului de turneu Tommy Haas, au anunţat că turneul programat în perioada 12-22 martie nu va mai avea loc.

„Este un risc prea mare, în acest moment, pentru sănătatea publică în regiunea Riverside County să se organizeze un eveniment de asemenea anvergură. Nu este în interesul fanilor, a jucătorilor şi a zonelor învecinate ca acest turneu să se desfăşoare.

Trebuie să facem eforturi împreună pentru a proteja comunitatea de epidemia de Coronavirus”, a transmis doctorul David Agus, profesor în medicină şi inginerie biomecanică la Universitatea din Carolina de Sud.

„Suntem extrem de dezamăgiţi că turneul nu va mai avea loc, dar sănătatea şi siguranţa comunităţii, fanilor, jucătorilor, voluntarilor, sponsorilor, comercianţilor şi tuturor celor implicaţi în eveniment este de o importanţă supremă. Suntem pregătiţi să organizăm turneul la o dată ulterioară şi căutăm deja soluţii alternative”, a transmis şi Tommy Haas, fost număr doi mondial, în prezent direct al turneului din deşertul californian patronat de Larry Ellison.