Turiştii români de la bordul navei naufragiate în Italia se întorc acasă

Turiştii români de la bordul navei naufragiate în Italia se întorc acasă

Din cei 29 de turişti români care se aflau pe nava Costa Concordia, 13 au ajuns deja în România, ieri, 4 persoane s-au întors în alte ţări în care sunt rezidente, 5 sunt rezidente în Italia, iar ceilalţi cetăţeni români urmează a fi repatriaţi, informează MAE român, într-un comunicat de presă.

Oficiile diplomatice ale României în Italia (Ambasada României la Roma, Consulatele Generale ale României la Bologna şi Torino) sunt în contact cu cetăţenii români care s-au aflat la bordul navei de croazieră Costa Concordia, pentru a le asigura asistenţa consulară specifică în asemenea situaţii. Tuturor cetăţenilor români care au solicitat asistenţă consulară în vederea repatrierii, le-au fost acordate titluri de călătorie, în regim de gratuitate, precizează sursa citată. Cheltuielile, suportate de armator Cei 27 de cetăţeni români, membri ai personalului navigant, vor merge, azi, de la Grosseto la Civitavecchia, în vederea îmbarcării în curse aeriene spre România, începând de mâine. Cheltuielile de cazare şi repatriere sunt suportate de către armatorul navei, dar misiunile diplomatice şi consulare urmăresc, în continuare, condiţiile în care acestea sunt asigurate.

Oficiile diplomatice ale României în Italia vor asigura, în continuare, la cerere, asistenţa consulară necesară cetăţenilor români afectaţi de naufragiul navei de croazieră Costa Concordia.

MAE aminteşte numerele de telefon ale oficiilor consulare, la care pot suna cei afectaţi: Ambasada României la Roma - Telefon de urgenţă: (0039) 345 230 2489, Consulatul General al României la Bologna - Telefon: (0039) 347 324 5309 şi Consulatul General al României la Torino - Telefon de urgenţă: (0039) 338 756 8134.

Ne puteți urmări și pe Google News