Declarația precizează că avioanele de vânătoare au efectuat o serie de bombardamente în regiunea Gara la data de 23 septembrie și au distrus depozitele de armament și muniții folosite de militanții PKK.

Potrivit aceleiași declarații, raidurile aeriene fac parte din operațiunile în curs de desfășurare care vizează organizația PKK în nordul Irakului.

Într-un incident separat, un soldat turc și un luptător kurd au fost uciși, iar alți doi soldați au fost răniți, la data de 23 septembrie, într-un atac al militanților PKK în provincia Hakkari, regiunea Șemdinli, din sud-estul țării, a afirmat guvernatorul provinciei respective.

Militanții PKK au lansat rachete și mortar din teritoriul Irakian înspre satul turcesc Tekeli, aflat în apropierea graniței, se afirmă într-o declarație a guvernatorului.
 
Între timp, forțele de securitate turce au ucis 17 militanți PKK în operațiuni desfășurate în ultimele 24 de ore, conform unei declarații a Ministerului de Interne din 23 septembrie.

În ultimele 24 de ore, forțele de securitate turce au efectuat operațiuni de combatere a terorismului în provinciile Mardin, Hakkari, Batman, Van și Elazığ, din sud-estul și estul Turciei.

Într-o altă operațiune, forțele de securitate au confiscat aproximativ trei tone de hașiș și 190.000 de rădăcini de canabis , având o valoare de piață de aproximativ 29 milioane de dolari. Este vorba de o operațiune lansată împotriva militanților PKK din provincia Diyarbakır, în sud-estul țării, conform unei declarații din 24 septembrie, emisă de biroul guvernatorului provincial.

"În cele șapte sate din regiune [Diyarbakır] au fost confiscate 3.132,55 kilograme de hașiș și 190.000 de rădăcini de canabis cu o valoare de piață de aproximativ 102 milioane de lire. Conform instrucțiunilor date de procuratură, hașișul a fost preluat sub pază strictă, în timp ce canabisul sativa a fost distrus la locul incidentului, după ce a fost prelevată o mostră", a declarat biroul guvernatorului din Diyarbakır.

În timpul celor patru zile de operațiuni, între 20 și 23 septembrie, în regiunile Diyarbakır, Lice, Hazro și Silvan din Diyarbakır au fost distruse opt peșteri și adăposturi folosite de militanții PKK.(Hurieyt)