Evenimentul Zilei > Actualitate > Turcia atacă Siria! Două avioane militare, doborâte deasupra regiunii Idlib
Turcia atacă Siria! Două avioane militare, doborâte deasupra regiunii Idlib

Turcia atacă Siria! Două avioane militare, doborâte deasupra regiunii Idlib

Armata turcă a doborât duminică două avioane ale armatei siriene în regiunea Idlib din nord-vestul Siriei, în timpul unei ofensive militare împotriva trupelor preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Agenția oficială siriană Sana a anunțat că două avioane de luptă au fost „vizate” de armata turcă și au informat că piloții sunt „teferi și nevătămați”, aceștia reușind să se catapulteze.

Ministerul turc al Apărării a informat, la rândul său, că „două avioane Sukhoi SU-24 ale regimului sirian care atacau avioanele noastre au fost doborâte”.

Avioanele au fost doborâte de un avion F-16 al armatei turce deasupra zonelor controlate de regimul sirian în regiunea Idlib, potrivit Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). OSDO a mai anunțat că, începând de vinery, au fost ucişi 74 de soldaţi sirieni, în urma bombardamentelor armatei turce.

Turcia a anunţat recent că a lansat „operaţiunea Scutul Primăverii” împotriva regimului sirian la Idlib, drept represalii pentru un atac aerian sirian în care au fost ucişi 33 de soldaţi turci în această regiune unde Ankara susţine grupări rebele siriene şi pe care armata siriană încearcă să o recucerească, informează Agerpres.